E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarSuudiler paniği yatıştırmaya çalışıyor---

Suudiler paniği yatıştırmaya çalışıyor

Suudiler paniği yatıştırmaya çalışıyor
25 Şubat 2011 - 10:57 borsagundem.com

Suudi yetkililer, petrol arzında yaşanan sorunu bertaraf etmek için harekete geçti

Libya'da petrol üretiminin aksaması tüm gözleri Suudi Arabistan'a çevirdi. Suudi yetkililer, petrol arzında yaşanan sorunu bertaraf etmek için harekete geçti. Suudi Arabistan'ın önünde arzı desteklemek için iki seçenek bulunuyor.
Suudi Arabistan küresel petrol arzında kriz yaşanacağına yönelik korkuları yatıştırmak için harekete geçti.
Krallık, Avrupalı petrol şirketleri ile Libya'dan kaynaklanan üretim kaybının nasıl telafi edileceğini görüşmeye başladı.
Finansal Times'a konuşan bir Suudi yetkiliye göre, Suudi Arabistan, petrol şirketlerine ne kadar ve hangi tür petrole ihtiyacı olduğunu sordu. Görüşmelere hükümetler de katıldı. Avrupalı bir yetkili, konunun şirketlerin de ötesine geçtiğini ifade etti.
Suudi Arabistan'ın önünde Libya'daki üretim kaybını bertaraf etmek için iki seçenek bulunuyor. Seçeneklerden ilki, üretimi arttırmak ve doğu-batı boru hattına daha fazla petrol pompalamak olacak. İkinci seçenek ise takas. Buna göre, Suudi Arabistan Asya'ya satmak üzere anlaştığı petrolü Avrupa'ya yönlendirebilir. Libya'da üretim tamamen dursa bile, Suudi Arabistan'ın fazladan üretim kapasitesiyle bu açığı rahatça karşılayabileceği belirtiliyor.
Libya'nın günlük üretimi ortalama 1.6 milyon varil. Suudi Arabistan'ın fazladan üretim kapasitesi ise 4 milyon varil düzeyinde bulunuyor.

CNBC-e

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)