E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivSuzuki hedef büyüttü---

Suzuki hedef büyüttü

Suzuki hedef büyüttü
17 Eylül 2012 - 10:16 borsagundem.com

Suzuki Türkiye, bu yıl gerçekleştirdiği yeniden yapılandırmanın ardından hedef büyüttü

 2013'te karada ve denizde atağa geçeceklerini ifade eden Genel Müdür Aydın, motosiklet ve deniz motorunda satışların katlanacağını, otomobilde de 2 bini geçeceklerini söyledi.
Dünya pazarında 100 yılı aşkın süredir edindiği bilgi ve tecrübesiyle otomobil, motosiklet ve deniz motoru üreten Suzuki, 29 yıldır temsil edildiği Türkiye'de sürdürdüğü performansını da önümüzdeki yıl yükseltmeyi planlıyor.
Suzuki dünyasında 5 basamak yükseldik
Hem karada hem denizde atağa hazırlanan markanın yeni Genel Müdürü Murat Aydın, 2012 yılının kendileri için "yeniden yapılanma", 2013'ün ise "atak yılı" olacağını söyledi. Göreve başladığı şubat ayından bu yana yeni hedefler üzerinde çalıştıklarını aktaran Aydın, "Otomobilde kuvvetli Japon Yeni dolayısıyla beklediğimiz oranda bir büyüme yakalayamadık. Fakat bu yılki yapılanmamız bittiğinde, otomobil alanında da motosiklet ve deniz motoru kadar büyüyeceğiz" dedi. 
Geçtiğimiz yıl Suzuki'nin Türkiye'de 1340 adet otomobil sattığını hatırlatan Aydın, bu yıl hedefi 2 bine oluşmak olarak belirlediklerini kaydetti. Pazarda en çok aranan sedan ve dizel motor seçeneklerini sunamadıklarını ifade eden Aydın, "Buna rağmen Suzuki dünyasında geçen yıl 26'ncılık olan yerimizi bu yıl 21'inciliğe çıkardık. 2012'de pek çok markanın aksine satışlarımızı ciddi miktarda artırdık. 2013'te de hedefimiz, bu yılki satışlarımızın üzerine çıkmak" şeklinde konuştu.
Türkler güvenliğe önem vermiyor
B sınıfı hatchback araçların, toplam satışlardan yüzde 20 pay aldığına işaret eden Aydın, Türk insanının güvenlik donanımlarına fazla rağbet etmediğini söyledi. Aydın, "Bu sınıfta satılan araçların yüzde 10'unda bile ESP ve perde havayastığı bulunmuyor. Bizim bu pazardaki modelimiz Swift. Biz güvenliğe önem veren bir markayız. Aracımızda sürücü diz hava yastığı dahil her türlü güvenlik donanımı standart olarak bulunuyor. Ayrıca 1.2 litrelik benzinli motorumuz, ürettiği 93 beygirlik güçle hem performanslı hem de tasarruflu" dedi.
Vergi avantajlı 4x4'lerin yarısı bizde
Kasım ayındaki Auto Show fuarıyla birlikte SX4 modelinin 4 tekerlekten çekişli ve üst donanımlı versiyonunu pazara sunacaklarını ifade eden Aydın, şöyle devam etti: "Bu sayede kasım ayında Türkiye'de 1.6 litrenin altında (vergi avantajlı) satılan 4x4 model sayısı 8'e yükselecek. Swift, Jimny, Vitara ve SX4 ile bu araçların yarısı bizim portföyümüzde yer alacak."
Deniz motorunda hedef yüzde 10 pay
Suzuki Türkiye Genel Müdürü Murat Aydın, dıştan takmalı deniz motoru pazarında çok net bir olmasa da yaklaşık 5 bin adet satışın gerçekleştirildiğini kaydetti. Aydın, "2013 başında pazara sunacağımız 20 beygirlik yeni enjeksiyonlu motorumuz DF 20 hızlanma, son hız ve yakıt ekonomisi konularında rakiplerinin ciddi oranda önüne geçecek. Bizim ürün gamımız 2.5 ile 300 beygir arasında. 2011'de ulaştığımız 175 adetlik satışı bu yıl 240, 2013'te ise DF 20'nin etkisiyle 500'e çıkaracağız. Böylece yüzde 10 paya ulaşacağız" dedi. 
197 beygirlik Hayabusa geliyor
Motosiklet grubunda da hedeflerini büyüttüklerini anlatan Murat Aydın, Türkiye'de yıllık 200 bin adetlik pazara dikkat çekti. Pazarın yüzde 85'ini düşük vergi dilimine sahip, 5 bin liranın altındaki modellerden oluşturduğunu vurgulayan Aydın, "Suzuki olarak biz bu ucuz sınıfın dışında kalıyoruz. Motosiklet fiyatlarımız 10 bin ile 43 bin lira arasında değişiyor. Yıl sonunda gelecek Inazuma'nın (10 bin liranın altında olacak) da eklenmesi bu yıl 250 olan satışlarımızı 2013'te 1000 adede çıkaracağız. 1.3 litrelik motoruyla pazarın en dikkat çekici modellerinden olan Hayabusa, 197 beygirlik gücüyle pazarın iddialı motosikletleri arasında yerini alacak" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)