E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTabelalarda Arapça dönemi---

Tabelalarda Arapça dönemi

Tabelalarda Arapça  dönemi
15 Temmuz 2016 - 11:11 borsagundem.com

400 bin Suriyeli'nin yaşadığı İstanbul'daki yol ve yön tabelalarında belediye, yer isimlerini Arapça da yazmaya başladı.

Metrodaki duyuru ekranlarında Arapça haberlere yer veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bu kez tabelalar için adım attı. Topkapı'daki yönlendirme tabelaları değiştirildi. Yerlerine Türkçe-Arapça olanlar asıldı. Fatih'te Millet Caddesi'nden Zeytinburnu'na kadar uzanan hatta, tramvay ve metrobüs yönlendirme tabelaları Arapça olarak yenilendi.

İBB yetkilileri, uygulamanın kısa süre önce başladığını, pilot bölge olarak da Topkapı'nın seçildiğini kaydetti. Yakında tüm İstanbul'daki yönlendirme tabelaları Arapça olacak. Bu arada, Suriyeliler tabelalardaki Arapça'nın hatalı olduğunu öne sürdü. (Posta)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • arabı batsın15 Temmuz 2016 20:49

    bu araplar değil mi atalarımızı gavura satan arkadan vurup öldüren. peygambere kurban olurum ama bir kopuk araplaran nefret ediyorum. ırklarından değil şu günki kültürlerinden, cahilliklerinden, geri kalmışlıklarından, temiz olmamalarından, kibar olmamalarından, kötülüklerinden

  • ALEVİ DİNİNDEN KIZILBAŞ MİLLETİNDENİM15 Temmuz 2016 11:59

    arapça İLKELLEŞMEYE MERHABA

  • vatandaş15 Temmuz 2016 11:39

    Onlar Türkçe öğrensin... Kendi ülkemizde turist olduk yeminle...

  • mehmet15 Temmuz 2016 11:36

    her yıl milyonlarca turistin geldiği istanbulda ingilizce levha yok , arapça var.. komik