E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTahvil alımı biterse hisse piyasası etkilenir---

Tahvil alımı biterse hisse piyasası etkilenir

Tahvil alımı biterse hisse piyasası etkilenir
10 Eylül 2014 - 08:28 borsagundem.com

Yazar James Rickards, FED'in tahvil alım programını sona erdirmesinin ekonomi ve hisse senedi piyasası için tehlike çanlarını çaldıracağını yazdı

Ekonomist ve mali yorumcu yazar James Rickards; parasal genişlemede 3. Aşamaya geçen FED’in sürdürdüğü para politikasından ayrılarak teşviklerini azaltmasının ekonomi ve finansal piyasalar için iyiye işaret olmadığını söyledi.

“Kur Savaşları - Bir Sonraki Küresel Krizin Oluşumu” kitabının yazarı Rickards; FED'in önceki iki parasal genişleme operasyonu sonrasında ekonominin ve hisse senedi piyasasının zarara uğradığını kaydetti.

Rickards, CNBC’ye yaptığı açıklamada; “Aynı şey, ama bu sefer yavaş çekimde, yine oluyor çünkü 3. Aşamadaki tahvil alımlarını sonlandırma kademeli ve daha yüksek bir düzeyde oldu. Kasım ayında program sonlandırıldığında güçsüzlük anlaşılacaktır” dedi.

FED, ULUSAL VARLIK FONU MU YARATTI?

ABD ekonomisi ilk çeyrekteki yüzde 2,1 daralmanın ardından ikinci çeyrekte yüzde 4,2 oranında büyüdü. S&P 500 endeksi geçtiğimiz hafta rekor seviyede kapandı. 

FED parasal genişlemede 3. Aşamaya geçen yılın sonlarında geçti ve tahvil alımlarını aylık 85 milyar dolardan 25 milyar dolara indirdi.

Gelişmeleri değerlendiren Encima Global Research Başkanı David Malpass da FED’in yıllardır bilançosunu büyütmesini ve en azından önümüzdeki yıla kadar faiz artırımından kaçınmasını eleştirdi. 

Wall Street Journal’a konuşan Malpass; FED’in nötr veya uyarıcı olmaktan uzak politikalarının, yavaş büyüme ve düşen ortalama gelirler ile finansal piyasalarda büyük bozulmalara neden olduğunu belirtti. David Malpass; “Hükümet programlarının genişleme ve kalıcı olma eğilimi göz önüne alındığında, FED’in geniş varlık havuzu ve yükümlülükleri bundan sonra hükümet kontrolünde yarı-sürekli bir yatırım fonuna dönüşecek bu da başka devletlerce oluşturulan egemen servet fonlarının ABD versiyonu olacak” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)