E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTahvil balonuna dikkat---

Tahvil balonuna dikkat

Tahvil balonuna dikkat
17 Aralık 2014 - 07:48 borsagundem.com

Ünlü yatırımcı Carl Icahn yüksek getiri piyasasında tehlike çanları duyulduğunu söyledi

Barclays ABD Kurumsal Yüksek Verimli Tahvil Endeksi bu ay şimdiye kadar yüzde 3.1 düştü. Efsanevi yatırımcı Carl Icahn bunun çürük tahvil balonunun patlamasının başlangıcı olabileceğini söyledi.

Icahn, Bloomberg’e verdiği mülakatta; “Balona doğru giden bir alan var o da bence yüksek getiri piyasasıdır. Bu tahvillerin faizleri hala çok düşük ve eğer riski yüksek bir şirketseniz çok ucuza ödünç para alabilirsiniz” dedi.

"Ben bir kabarcık hale geliyor bence bir alan yüksek verim pazar" diye anlatıyorBloomberg . "Bu bağlar hala faiz oranı ile yol çok düşük. Diğer bir deyişle, bir riskli bir şirket iseniz ucuza para ödünç alabilir." 

Barclays endeksinde yüzde 7 getiri bulunuyor. 

Icahn; "Tahvillerinin faiz ödemelerini karşılamak için çok fazla nakit akışı olduğuna dair epey argüman var. Ama bu nakit akışının bir kısmı geçici. Bu önümüzdeki birkaç yıl içinde patlayacak bir balon" dedi. 

Yüksek getirili enerji şirketi tahvilleri beş buçuk yılın en düşük seviyesine gerileyen petrol fiyatları nedeniyle düşmeye başladı. Icahn, söz konusu durumun söylediklerine kanıt olarak değerlendirilebileceğini söyledi.  

Ünlü yatırımcı; "Petrol büyük bir fırsat olacak ancak şimdi değil. Enerji sektörü muhtemelen bir süre daha sorun yaşayacak. Petrol fiyatları muhtemelen daha aşağı gidecek ve bu enerji şirketleri, özellikle petrol hizmet şirketleri, zarar görecek. Ama daha sonra muazzam bir fırsat doğacak "diye ekledi. 

Icahn, dünya çapında çapında talebin büyümeye devam etmesi ve arzın azalması nedeniyle petrol fiyatlarının eninde sonunda yükseleceğini söyledi. Petrol bulma maliyetinin arttığını, bununla beraber yeterince hızlı alternatif enerji çözümü üretilemediğini kaydetti. 

Ican; "Sabır başarılı bir yatırımcının en önemli özelliklerinden biridir" dedi.


JP Morgan Chase, yüksek getirili tahvil endeksindeki 21 sektörün tamamı Aralık ayı başında kayıp yaşadı. 

Monarch Alternative Capital LP kurucu ortağı Andrew Herenstein, Wall Strett Journal’a yaptığı açıklamada ; “Petrol fiyatları enerji sektörünü ezdi ve sızıntı devam ediyor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)