E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTahvil faizleri belirleyici olmaya devam ediyor---

Tahvil faizleri belirleyici olmaya devam ediyor

Tahvil faizleri belirleyici olmaya devam ediyor
16 Mart 2021 - 09:05 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

• Türkiye’de korona virüs vaka sayısı 15.503 artarak 2.894.893’e yükseldi. Korona virüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 858 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 63 kişi artarak 29.552’ye yükseldi. İyileşen sayısı ise 2.716.969 .
• Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mevcut uygulamayı bir süre daha sürdürme ve gelişmeleri yakından izleme konusunda karar aldık
• Erdoğan: Çalışmaları süren yerli aşımız hazır hale gelene kadar yurt dışından aşı tedarikini sürdüreceğiz
• ABD Başkanı Joe Biden: Önümüzdeki 10 günde 100 milyon kişi aşılanmış olacak
• Türkiye, Doğu Akdeniz'de kıta sahanlığını ilgilendiren konulardaki çalışmalarda izninin aranması için Yunanistan, İsrail ve AB'ye nota verdi .
• Almanya, İtalya ve Fransa, kan pıhtılaşması raporlarıyla ilgili endişelerle AstraZeneca’nın Covid-19 aşısının kullanımını askıya aldı.
• Avrupa Birliği'nin ilaç düzenleyicisi olan Avrupa İlaç Ajansı, kanda pıhtılaşmaya neden olduğu gerekçesiyle kullanımı bazı Avrupa ülkelerinde durdurulan Covid-19 aşısı AstraZeneca'nın, faydalarının risklerinden fazla olduğunu bildirdi.

Ne Olacak?

• Yurtiçinde önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD’de Perakende Satışlar, Sanayi Üretim’i ve Kapasite Kullanım Oranı, Almanya’da ise ZEW Endeksleri ön planda olacak.
• Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan bugün saat 10.00'da Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olacak ve soruları cevaplayacak .
• Fransa Cumhurbaşkanı Macron, AstraZeneca firmasının geliştirdiği Covid-19 aşısının kullanımını bugün öğlene kadar askıya aldıklarını açıkladı.
• Avrupa İlaç Ajansı, AstraZeneca ile ilgili bilgileri değerlendirmek ve atılabilecek adımları görüşmek üzere Perşembe günü olağanüstü toplanacağını duyurdu .
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

ABD 10 yıllık faizlerinin %1,62 seviyelerine kadar yükselmesi, piyasaları ve gelişmekte olan ülkelerin para birimlerindeki seyrin öncüsü olmaya devam ediyor. ABD faizlerinin yükselmesi, gelişmekte olan ülkelerin para birimlerine baskı oluştururken, BİST100 endeksi haftanın ilk işlem gününe küresel piyasalara paralel olarak yatay seviyeden başlangıç yaptı. Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BİST100 endeksi, günü hafif satıcılı %0,12 oranında düşüşle 1.555 seviyesinden tamamladı. Bilişim sektörü payları %3,60 oranında değer kazanırken, turizm sektörü payları %2,06 oranında değer kaybetti. BİST100 endeksinde takip edilecek direnç seviyeleri 1.563 - 1.571 - 1.576 olacakken, destek seviyeleri 1.550 - 1.545 - 1.537 olacak.

ABD başta olmak üzere gelişmiş ülkelerde korona virüs pandemisi ile tarihi düşük seviyelere gerileyen tahvil getirilerinin yeniden yükselişe geçmesi ve dolar endeksinin yükselmesi, Türk Lirasının da aralarında yer aldığı gelişmekte olan para birimlerini baskılamaya devam ediyor. Kur tarafında Fed Faiz kararı ve TCMB faiz kararı beklenerek, kurun yön arayışının bulunmasını, TCMB’den ise 50 baz puan faiz artırımı bekliyoruz.

Fitch, Türk Bankaları Veri İzleme Raporu – 4. Çeyrek 2020 sonuçlarını açıkladı. Raporda, "Türkiye'nin daha tutarlı ve ortodoks politikaya dönmesi Türk bankalarının 2021'de dış fonlama piyasalarına erişimine destek verdi" denildi.

Bu hafta piyasalarda gözler, Merkez Bankaları’nın toplantılarında olacak. Çarşamba günü ABD ve Brezilya, Perşembe günü ise Türkiye ve İngiltere Merkez Bankaları’nın faiz karaları açıklanacak.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Nisan kontratı, Pazartesi günü 1.625 - 1.642 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.634 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 1.768 azalarak 481.526 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.638 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, özellikle 1.660’ın üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada  1.675 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.613 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.640 ve 1.649 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.622 ve 1.602 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir. 

Günün önemli şirket haberleri 16/03/2021

 

Verusa ve Egeli&Co sorusu

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)