E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTahvil faizleri düşüyor---

Tahvil faizleri düşüyor

Tahvil faizleri düşüyor
01 Aralık 2014 - 11:41 borsagundem.com

Küresel tahvil faizleri, ekonomik gidişattan etkilenerek düşüşe geçti

Küresel tahvil faizleri, düşen petrol fiyatlarının enflasyon beklentilerini aşağı itmesi ve ekonomik büyümenin duraksaması ile 18 ayın en düşük seviyesine indi.

Bank of America Merrill Lynch Dünya Ülke Tahvili Endeksi’nde tahviller arasındaki ortalama faiz, geçtiğimiz haftanın sonunda yüzde 1.59’a gerileyerek Mayıs 2013’ten bu yana en düşük seviyeye geldi. 10 yıl vadeli Avustralya tahvil faizleri bugün 2 yıldan bu yana ilk kez yüzde 3’ün altına geriledi. Morgan Stanley, “Faiz oranlarının, merkez bankalarının zayıf enflasyonla mücadele etmesi ile düşük seviyede kalması gelecek yıl ana makroekonomik tema olacak” açıklamasında bulundu.

Tokyo’da bulunan SMBC Nikko Securities Inc. kıdemli piyasa ekonomisti Hiroki Shimazu, “Enflasyon baskısı ve enflasyon beklentilerinde düşüş görülüyor. Bu durum dünya genelinde tahvil piyasası destekliyor” dedi.

10 yıl vadeli ABD tahvil faizi, Londra saati ile 07:21’de büyük bir değişiklik göstermeyerek yüzde 2.17 seviyesinde yatay bir seyir izledi. Yüzde 2.25’lik Kasım 2024 vadeli tahvilin fiyatı 100 22/32 seviyesinde.

Tahvil faizleri, 28 Kasım’da yüzde 2.16’ye gerileyerek 21 Ekim’den bu yana en düşük seviyeye indi. Shimazu, yüzde 3’lük yıl sonu beklentisini düşürmeyi gözden geçirdiğini söyledi.

10 yıl vadeli Avustralya tahvil faizi, yüzde 2.98’e kadar gerileyerek Ekim 2012’den bu yana en düşük seviyeyi gördü. 5 yıl vadeli Japonya tahvil faizi, yüzde 0.095’e düşerek Mart 2013’teki tüm zamanların en düşük seviyesini karşıladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)