E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTahvil faizleri toplandı---

Tahvil faizleri toplandı

Tahvil faizleri toplandı
31 Temmuz 2013 - 22:05 borsagundem.com

ABD Hazine tahvilleri, Fed açıklamaları sonrasında erken saatlerdeki kayıplarını sildi

ABD Hazine tahvilleri, Fed'in Ocak ayından bu yana uyguladığı aylık 85 milyar dolar tutarındaki tahvil alımlarının ne zaman azaltılacağıyla ilgili bir tarihe işaret etmemesi sonrasında kayıpları sildi.
Fed Başkanı Ben S. Bernanke liderliğindeki politika yapıcıları, düşük enflasyonun genişleme için engel teşkil edebileceğini belirttiler. Alımların azaltılma durumu, ekonomideki istikrarlı gelişim sinyalleri ile bağlantılı kalmaya devam etti. ABD tahvilleri erken saatlerde, ekonomik büyümenin yüzde 1 beklentisinin üzerinde yüzde 1.7 şeklinde açıklanması ile gerilemişti. Bloomberg News anketine katılan 83 ekonomistin tahmin medyanına göre, 2 Ağustos'ta açıklanacak olan işsizlik oranının yüzde 7.5'e düşmesi bekleniyor.
Pittsburgh'ta bulunan Federated Investors yetkililerinden Donald Ellenberger, "Açıklama biraz yatıştırıcı nitelikteydi. Fed dilinde, ekonomik büyüme ve enflasyon artışında hafif bir düşüş önerdiler" yorumunu yaptı.
Gösterge 10 yıl vadeli ABD tahvil faizi büyük bir değişiklik yaşamayarak New York saati ile 14:24'te yüzde 2.61 oldu. Mayıs 2013'te vadesi dolacak yüzde 1.75 faizli tahvilin fiyatı 92 19/32 oldu. Faiz gün içinde dokuz baz puan kadar artarak üç haftanın en yükseğine ulaştı.
Otuz yıl vadeli tahvil faizleri ise bir baz puan gerileyerek yüzde 3.67'ye düşerken, erken saatlerde yüzde 3.67'ye çıkarak 16 Ağustos 2011'den bu yana en yüksek seviyeyi kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)