E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTahvil faizleri yükselişe mi geçecek?---

Tahvil faizleri yükselişe mi geçecek?

Tahvil faizleri yükselişe mi geçecek?
29 Mart 2016 - 11:52 borsagundem.com

BlackRock Inc. yatırımcıları enflasyonun yükselişe geçebileceği konusunda uyardı ve enflasyon korumalı tahvilleri tavsiye etti

BlackRock Inc. enflasyon korumalı tahvilleri tavsiye etme ve faizlerin yükselmeye hazırlandığı konusunda Pacific Investment Management Co.'ya (PIMCO) katıldı.

Küresel yatırım baş yatırım stratejisti Richard Turnill Pazartesi günü şirket internet sitesinde yer alan açıklamasında, “Petrol fiyatlarının istikrara kavuşması ve daha güçlü bir istihdam piyasası mevcut ve beklenen ABD enflasyonuna katkıda bulunabilir. Biz enflasyon korumalı tahvilleri ve altını portföy çeşitlendirme aracı olarak tercih ediyoruz” ifadesi yer aldı.

Fed Başkanı Janet Yellen, Salı günü New York saatiyle 12:20'de görüşlerini dile getirecek. Böylece iki büyük para yöneticisi PIMCO ve BlackRock, yatırımcıları bu yıl enflasyonda artış olabileceğine dair uyarmış oldu. Fed yetkililerinden Stanley Fischer ve James Bullard da fiyatların artışa geçtiğini belirtmişti. Bu gelişme, merkez bankasının faiz artırımına yaklaştığına ilişkin spekülasyonu güçlendirmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)