E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTahvil Kralı: Dipten alımı konuşmayı bırakın---

Tahvil Kralı: Dipten alımı konuşmayı bırakın

Tahvil Kralı: Dipten alımı konuşmayı bırakın
05 Ağustos 2024 - 18:15 borsagundem.com

Ünlü borsa uzmanı Bill Gross yatırımcıların dipten alım konusunda konuşmayı bırakması gerektiğini söyledi.

BORSAGUNDEM.NET – DIŞ HABERLER SERVİSİ

‘Tahvil Kralı’ olarak ünlenen Bill Gross ABD borsaları için karamsar bir tablo öngörüyor. Gross sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda çok az sayıda ‘boğa hissesi’ gördüğünü söyledi. Gross bekleyen şirket ortaklıklarına, bankalara ve genel olarak finans hisselerine işaret etti.

PIMCO’nun Eş-Kurucusu Bill Gross, “Yatırımcılar dipten alma konusunda konuşmayı bırakmalı ve kazanımlarını satma hakkında soru sormaya başlamalı” ifadelerine yer verdi.

Gross’un açıklamaları ABD borsalarının cuma günü zayıf istihdam verileriyle birlikte sert bir satış dalgasına uğramasından saatler öncesinde geldi. ABD Tedarik Yönetimi Enstitüsü’nün cuma günü açıkladığı şaşırtıcı derecede düşük imalat rakamları Wall Street endekslerinde sert bir düşüşün fitilini ateşlemişti.

ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu’nun açıkladığı temmuz ayı tarım dışı istihdam verileri de ekonomistlerin beklentilerinin çok altında kaldı ve düşüş trendini destekledi. Temmuz ayında ABD ekonomisi 114 bin yeni istihdam ekledi. Ekonomistlerin beklentisi ise 185 bin yeni istihdam olacağı yönündeydi. ABD’deki işsizlik oranı ise Ekim 2021’den bu yana en yüksek Seviye olan %4,3’e tırmandı.

Tahvil Kralı’nın öngörüleriyle benzer bir şekilde efsane yatırımcı Warren Buffett’ın borsalardaki düşüş trendini satın aldığı görüldü. Cumartesi günü Berkshire Hathaway’in ikinci çeyrek bilançosu Buffett’ın net 75,5 milyar dolar değerinde Apple hissesi sattığını ve portföyündeki pozisyonunu neredeyse yarı yarıya indirdiğini ortaya koydu.

Edward Jones Analisti Jim Shanahan Buffett’ın portföyüyle ilgili Bloomberg’teki açıklamasında, “Bunun başka bir satış sinyali olduğu sonucuna varabilirsiniz. Bu beklediğimizden çok daha yüksek bir satış faaliyeti seviyesidir” ifadelerine yer verdi.

Buffett’ın hisse satışı o kadar agresifti ki Berkshire’ın yaklaşık 400 milyon hissesinden kaçının portföyünde kaldığı farklı bir tartışma konusu haline geldi. Shanahan, “Artık sıfırların mevzubahis olduğunu düşünmüyorum” diyor.

CFRA Research Analisti Cathy Seifert, konuyla ilgili uluslararası haber ajanslarına verdiği demeçte, iPhone üreticisinin Buffett'in portföyünde çok fazla yer tuttuğunu ve hisselerin satışlarının sorumlu portföy yönetimi ilkelerine uyduğunu söyledi. Ancak Siefert Buffett’ın bir ekonomik gerileme için hazırlanabiliyor olabildiğini de belirterek Berkshire için, “Bu daha zayıf bir ekonomik iklim için kendini hazırlayan bir şirket” ifadelerine yer verdi.

Apple hisseleri haftanın ilk işlem gününe ise %4’ün üzerinde düşüşle başladı. Yapay zeka devi Nvidia’nın hisseleri ise açılışta %6,8 değer kaybetti. Yatırım şirketi Wedbush'un hisse senedi araştırmalarından sorumlu genel müdürü Dan Ives, müşterilere gönderdiği bir notta, "Yatırımcılar küresel olarak büyük bir acı hissediyor" dedi. Ives ABD borsalarının "genel olarak kırmızıda yoğun işlem gördüğünü" de sözlerine ekledi.

ABD’de işsizlik oranı bu yıl %3,7’den %4,3’e yükseldi. Bu eğilim 12 aylık süre içerisinde işsizlik oranında 0,5 puan artmasının genellikle resesyon dönemlerinden önce geldiğini öneren ünlü resesyon göstergesi ‘Sahm Kuralı’nı tetikliyor.

Pazar günü Goldman Sachs ekonomistleri gelecek yıl ABD’de resesyon yaşanması olasılığını %15’ten %25’e yükseltti.

Borsa günü sert düşüşle tamamladıBorsa günü sert düşüşle tamamladı

 

"Muhteşem 7'li"de satış baskısı! Piyasa değeri 700 milyar dolar geriledi

 

Buffett Apple hisselerini neden satıyor?Buffett Apple hisselerini neden satıyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)