E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTahvilciler Fed'e odaklandı---

Tahvilciler Fed'e odaklandı

Tahvilciler Fed'e odaklandı
11 Nisan 2016 - 08:51 borsagundem.com

Tahvil traderları “enflasyon” konusunda Fed'i dinlemeye başlıyorlar

Fed'in yatırımcıları, enflasyonda geçtiğimiz yılki sert düşüşün kısa süreli olduğu konusunda ikna edememesi ardından Fed, yatırımcıları inandırmaya başladı.

Enflasyon görünümü, Şubat ayı ortasından beri, petrol fiyatlarındaki artış ve Fed Başkanı Yellen'ın tekrar faiz artırımına gitmeden önce ABD ekonomisinin ısınmasına izin vereceğine ilişkin sinyallerle, kriz sonrası düşük seviyelerinden yükseldi. Bir göstergeye göre, piyasa beklentileri geçtiğimiz ay 2011'den bu yana görülen en güçlü yükselişini gerçekleştirdi.

Fakat bunu doğru şekilde uygulamak önemli. Bazı ekonomistlere göre fed ateşle oynuyor çünkü enflasyonu artırarak tam istenen düzeye getirmek ve çok fazla enflasyon yaratmak arasındaki çizgi çok ince, ve tarih tüketici fiyatlarının ciddi bir şekilde artmaya başladığında dizginlemenin zor olduğunu gösteriyor.

Yatırımcılar en azından şimdilik Yellen'a kotrolü kaybetmeyeceği konusunda güveniyor. Enflasyon yükseldiği zaman kısa vadeli tahvillere göre daha fazla değer kaybeden uzun vadeli tahvilleri tutmak için daha fazla ödül beklemiyorlar. 10 yıllık hazine tahvillerinin faizi Aralık ayındaki Fed faiz artırımından bu yana düştü.

Texas'ta Sage Advisory Services Ltd.'den Mart McQueen, “Fed sonunda işleri yoluna koymuş olabilir. Piyasa, düşüktense yüksek enflasyon beklentisinde haklı” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)