E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTahvili olanlar dikkat---

Tahvili olanlar dikkat

Tahvili olanlar dikkat
05 Haziran 2015 - 06:38 borsagundem.com

Küresel tahvil piyasasında görülen son gerilemeler kötü göründüyse, yatırımcıların varlıklarını gerçekten satmaya başladıkları zamanı bekleyin

Almanya ve ABD tahvil faizleri bu yılın en yüksek seviyelerine ulaştı. Küresek tahvil endeksinden Mart ayı sonundan bu yana 626 milyar dolardan fazla bir miktar buharlaştı. Ancak tüm tahvil sahipleri bu çıkış yarışına katılmadı.

Bloomberg’in derlediği verilere göre yatırımcılar geçtiğimiz hafta sabit getiri exchange-traded fonlarına (ETF) yaklaşık 1 milyar dolar aktardılar. Bu da tahvile talepte süreklilik olduğuna işaret ediyor.   ABD Hazine tahvillerinde işlem hacmi bu yıl ortalamadan yüksek seyrediyor. Bu durum şirket tahviller için oldukça normal ancak çıkışların görüldüğü bir zamanda bekleyeceğiniz bir durum da değil.

FTN Financial faiz stratejistlerinden Jim Vogel, “Hacim oldukça yüksek ancak tahvil faizlerindeki hareketlenme dikkate alındığında şiddetli değil. Çoğu piyasa katılımcısı Avrupa tahvillerindeki bu yoğun satışın nedenini anlamış değil” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)