E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTahviller istihdamı bekliyor---

Tahviller istihdamı bekliyor

Tahviller istihdamı bekliyor
22 Ekim 2013 - 11:08 borsagundem.com

ABD hazine tahvilleri bugün açıklanacak istihdam verileri öncesi yatay bir seyir izliyor

ABD hazine tahvilleri bugün açıklanacak olan ve Nisan ayından bu yana en fazla istihdamın sağlandığını göstermesi beklenen veriler öncesinde çok değişiklik göstermedi.

10 yıllık gösterge tahvil faizleri dün Temmuz ayından bu yana en düşük seviyeden tekrar yükselişe geçerken, Cuma günü açıklanacak verilerde dayanıklı mal siparişlerinin Eylül ayından bu yana en hızlı yükselişi gösterdiği tahmin ediliyor. Veriler hükümetin 16 gün kapanmasının ardından gecikmeye uğrarken, 4. çeyrek büyümesinin en az yüzde 0.6 azalacağı tahmin ediliyor. Federal Reserve Bank of Chicago Başkanı Charles Evans dün yaptığı bir açıklamada Washington'da yaşanan mali çatışmanın aylık varlık alımlarının azaltılmasını büyük ihtimalle erteleteceğini dile getirdi.

Nordea Bank AB şef analisti Niels From, "İstihdam verileri bugünün en büyük odak noktası. Eğer iyi bir veri gelirse piyasalar bunu aşırı fiyatlandırmak istemeyecektir. Eğer zayıf veriler gelirse Eylül ayına dair, iyi veriler sonrası biraz yumuşak bir döneme girdiğimiz fikrini kanıtlayacaktır. 10 yıllık tahvil faizleri için yıl sonu tahminimiz yüzde 2.55 civarında" yorumunu yaptı.

10 yıllık tahvil faizleri Londra saatiyle 08:24'te yüzde 2.60 seviyelerinde kaldı. Ağustos 2023 vadeli yüzde 2.5'lik tahvilin fiyatı 99 5/32 olarak gerçekleşti. Faizler 18 Ekim'de yüzde 2.54'e düşerek 24 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyeye indi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)