E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTakımlar küme mi düşecek?---

Takımlar küme mi düşecek?

Takımlar küme mi düşecek?
16 Aralık 2011 - 22:04 borsagundem.com

Futbol Federasyonu Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Atalay, gündemdeki şike soruşturmasıyla ilgili incelemelerinin sürdüğünü belirtti

İzmir'de Hukuk Bilimleri Araştırma Merkezi'nin düzenlediği hukuk ve etik konulu söyleşiye katılan Atalay, "Şike soruşturması kapsamında savcılık iddianamesi hazırlanıp kabul edildi. Delillerin gizlilik kararı kalktı. Ama Federasyon'un konuyla alakalı disiplin soruşturması sürüyor. Etik Kurulu'nda iddianameyle ilgili daha önceden 26 klasör belge incelendi. İddianamenin tamamlanmasıyla belge dolu klasör sayısı 70'e çıktı. Henüz diğer klasörlerdeki belgeler incelenmedi. Belge ve bilgiler incelenmeden, ifadeler alınmadan herhangi bir açıklama yapılması, konunun Federasyon'un diğer kurullara taşınması mümkün değil" diye konuştu.
Etik Kurulu'nun karar merci olmadığını hatırlatan Atalay, "Kurulumuz inceleme yapar, rapor sunar. Karar merci Tahkim Kurulu'dur. Tahkim'in da kararı karşısında hiçbir yargı kurumuna başvurulamaz" dedi.
Kamuoyunda Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Yasa'nın çok tartışıldığını ifade eden Atalay, "Yasa gerekliydi. Yalnızca şike ve teşvikle alakalı değil spordaki şiddetten zarar gören toplumun yararına çıktı. Teşvik priminin suç olup olmadığı tartışılıyor. Benim görüşüme göre teşvik primi kimyasal olmayan doping niteliği taşıyor ve suç teşkil eder. Yasayı hazırlayan hukukçular cezaların ağır olduğunu baştan ifade etti. Kulüpler bunu bile bile kabul etti. Geldiğimiz noktada ise cezalar dünya normlarına çekildi" şeklinde konuştu.
Ceza mahkemelerinin yargılaması bitmeden Tahkim Kurulu'nun şike ve teşvik suçunu işleyen sanıklarla ilgili karar verebileceğini de söyleyen Atalay sözlerini şöyle tamamladı:
"Ceza mahkemeleri suç konusunda tam ispat arar. Ama disiplin hukukunda gerçeklik sınırındaki ihtimaller kanaat için yeterlidir. Spor hukukunda hız çok önemli. Tahkim Kurulu'nun cezalandırdığı kişi veya kulüplerin, ceza mahkemelerindeki yargılama sonucunda suçsuzluğu kanıtlanırsa bu kişi veya kulüplerin maddi-manevi zararlarından dolayı tazminat davası açma hakkı yok. Tahkim Kurulu'nun kararına itiraz edilemez. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de kendisine gelecek bu tip tazminat davasını kabul etmez."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)