E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTamura: Faiz oranları en az yüzde 1 olmalı---

Tamura: Faiz oranları en az yüzde 1 olmalı

Tamura: Faiz oranları en az yüzde 1 olmalı
12 Eylül 2024 - 06:52 borsagundem.com

Japonya Merkez Bankası (BOJ) yönetim kurulu üyesi Naoki Tamura, iş dünyası liderlerine yaptığı konuşmada, kısa vadeli faiz oranlarının en az yüzde 1 civarına yükseltilmesi gerektiğini savundu

BOJ/Tamura: Kısa vadeli faiz oranları en az yüzde 1 civarına yükseltilmeli

Japonya Merkez Bankası (BOJ) yönetim kurulu üyesi Naoki Tamura, enflasyonist risklerin gerçekleşmesini önlemek için merkez bankasının kısa vadeli faiz oranlarını en az %1 civarına yükseltmesi gerektiğini söyledi.

Tamura, Okayama'da iş dünyası liderlerine yaptığı konuşmada, "Faiz oranlarını uygun bir zamanda ve birkaç aşamada yükseltmeliyiz" dedi.

BOJ kısa vadeli faiz oranlarını en son Temmuz ayında yükseltti ve şu anda politika faiz oranı %0,25.

Tamura, Japonya ekonomisinin BOJ'un %2'lik enflasyon hedefine sürdürülebilir bir şekilde ulaşma olasılığının arttığını, bunun da merkez bankasının faiz oranlarını 2025'in sonlarına doğru ekonomi için nötr kabul edilen seviyelere yükseltmesi gerektiği anlamına geldiğini söyledi.

Japonya'nın nötr faiz oranının veya ekonomiyi ne soğutan ne de canlandıran seviyenin en az %1 civarında olduğunun tahmin edildiğini belirten Tamura, "Bu nedenle, BOJ'un fiyat hedefine sürdürülebilir bir şekilde ulaşmak için Mart 2026'da sona eren mali yılın ikinci yarısına kadar kısa vadeli politika faiz oranımızı en az %1 civarına yükseltmemiz gerekiyor" dedi.

Atlanta Fed Başkanı'na ihlal soruşturmasıAtlanta Fed Başkanı'na ihlal soruşturması

 

New York borsası yükselişle kapandıNew York borsası yükselişle kapandı

 

ABD'den Ukrayna'ya 717 milyon dolarlık yardım planıABD'den Ukrayna'ya 717 milyon dolarlık yardım planı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)