E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTaraf Gazetecilik'ten hisse iadeleri ve tahsilat---

Taraf Gazetecilik'ten hisse iadeleri ve tahsilat

Taraf Gazetecilik'ten hisse iadeleri ve tahsilat
31 Aralık 2014 - 18:53 borsagundem.com

Taraf Gazetecilik, Yılmaz Yapı'nın devri ile ilgili olarak hisseleri iade edip bedelini tahsil ettiğini açıkladı

Taraf Gazetecilik SPK karaları uyarınca yapılan hisse iadelerini ve tahsilatlara ilişkin işlemlerini açıkladı.

Taraf Gazetecilik'ten yapılan KAP açıklamasında, Yılmaz Yapı'nın hamiline yazılı hisselerinin Başar Arslan'a iade edilmesi ve bedelinin ticari faizi ile birlikte tahsil edilmesi kararı uyarınca, söz konusu hisse iadesine ilişkin bedelin tahsilatının tamamlandığını açıkladı. Ancak Taraf Gazetecilik, tahsilata ilişkin herhangi bir tutar açıklamadı.

Taraf'ın KAP açıklaması şöyle:

''03/09/2014 tarihinde kamuya açıklanmış olan, Yılmaz Yapı Malzemeleri İnşaat Matbaacılık Yayıncılık A.Ş hamiline yazılı hisselerinin Başar Arslan'a iade edilmesi ve bedelinin ticari faizi ile birlikte tahsil edilmesi kararı uyarınca, söz konusu hisse iadesine ilişkin bedelin tahsilatı 31.12.2014 tarihi itibari ile tamamlanmıştır.''

Taraf ayrıca, grup şirketleri lehine verilen teminat, rehin ve ipotekler hakkında KAP'a şu açıklamayı yaptı:

''Şirketimizin 30.09.2014 dönemine ilişkin finansal raporlara ait dipnotlarda yer alan, ana ortak ve diğer grup şirketleri lehine verilmiş olan 7.150.000,-TL tutarındaki TRİ (Teminat-Rehin-İpotek)'lerin tamamen kaldırılması yönünde gerekli işlemlerin başlatılması için ilgili kuruluşlara yazı gönderilmiş olup, en geç Şirketimizin 31/12/2014 finansal raporlarının kamuya duyurulacağı tarihe kadar, söz konusu TRİ'lerin tamamen kaldırılması hedeflenmektedir.''

Mürekkep A.Ş.'nin hisse iadeleri

Taraf Gazetecilik bir diğer KAP açıklamasıda bağlı ortaklığı Mürekkep A.Ş.'nin sahibi bulunduğu  A drubu Taraf Gazetecilik paylarının geri devrini içeriyor.
Açıklamada SPK'nın yazısı uyarınca yapılan hisse iadeleri şöyle duyuruldu:

''Bağlı ortaklığımız Mürekkep Matbaacılık Medya Basım Radyo ve Televizyon İşletmeciliği A.Ş. (Mürekkep A.Ş.) 'nin 14/07/2014 tarihli özel durum açıklamasına ilişkin olarak, Sermaye Piyasası Kurulu'ndan alınan 08/09/2014 tarih ve 29833736.115.01-1821/8878 sayılı yazı uyarınca, Mürekkep A.Ş.'nin sahibi bulunduğu 800.000,-TL nominal değerli  A grubu Taraf Gazetecilik San. ve Tic. A.Ş. (Taraf A.Ş.) paylarından 300.000,-TL nominal değerli kısmının geri devredilmesine karar verilmiştir. 
Söz konusu SPK kararı uyarınca, Mürekkep A.Ş.'nin sahibi bulunduğu A grubu Taraf A.Ş. paylarından, 185.000,-TL  nominal değerli  kısmı Alkım Basım Yayın Dağıtım Tic. ve San. A.Ş.'ye, 35.000,-TL  nominal değerli  kısmı Alkım Dergi Basım Yayıncılık San. ve  Tic. A.Ş.'ye ve 80.000,-TL  nominal değerli  kısmı Başar Arslan'a devredilmiştir.
Söz konusu devir sonrası kalan bağlı ortaklığımız Mürekkep A.Ş.'nin sahibi bulunduğu 500.000,-TL nominal değerli A grubu Taraf A.Ş.  paylarının geri devri de, yukarıda yer alan SPK yazısı uyarınca ilerideki dönemlerde gerçekleştirilecektir. 
Buna göre, 31/12/2014 tarihli geri devir işleminin detaylarına ilişkin bilgiler ekte yer almaktadır.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)