E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTarihi karar verildi ---

Tarihi karar verildi

Tarihi karar verildi
15 Ağustos 2011 - 17:55 borsagundem.com

Şike soruşturması için toplanan Türkiye Futbol Federasyonu kararını açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3 Temmuz günü başlayan şike soruşturması kapsamında nihai kararını açıkladı. Şike soruşturmasıyla ilgili belgeleri inceleyen TFF Etik Kurulu raporunu hazırladı.
TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, "TFF olarak futbolumuzun olağanüstü günlerden geçtiği şu günlerde kanunların kurumumuza çizdiği çerçevede çalışmalarımız büyük bir titizlikle sürdürmekteyiz. Belgeler Etik Kurulu tarafından incelenmesi neticesinde oluşturulan rapor ve görüşler doğrultusunda TFF'nin kararı şöyledir:
Soruşturma dosyası hakkında gizliliğe dair ek kısıtlama kararı verilmiştir. Belgelerin Federasyonumuzda şüpheli kulüpler ve kişilerce paylaşılması 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasını öngörmektedir. Belgelerin paylaşılamaması savunma hakkına engel olmaktadır. Söz konusu soruşturmada şüphelilerin belgeleri görememeleri savunma hakkınızın gereği gibi yapılaşmayı engelleyecektir. Söz konusu soruşturmanın kapsamı giderek genişlemiş ve çok sayıda futbol ailesi mensup kişiyi kapsamıştır. Federasyonumuzca yapılan disiplin soruşturmasının sürmesi için diğer belgelerin de elimizde olması gerekli. Vicdani kanata varılmasının mümkün olmadığı görülmüştür. Bir hüküm verilmesinin doğru olmayacağı kamuoyunun takdirine sunulur. Gizlilik kararının kaldırılması şarttır." Aydınlar, soruşturma belgelerinde gizlilik kararı olduğundan ve delillerin tamamına erişilmeden hüküm verilmeyeceğini, bu aşamada bir karar verilmesi için gerekli belgeler olmadığını söyledi.
Aydınlar, Aziz Yıldırım ve Tayfur Havutçu ile birlikte 17 kişinin tedbiri olarak Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini açıkladı.
Soruşturmanın tamamlanmadan alınacak kararın hakkaniyetle olmayacağını belirten Mehmet Ali AYdınlar, "Gizlilik kararının kaldırılması şarttır. İddianamenin kabul edilmesi gerekmektedir. Federasyonun gizlilik kararının kaldırılması sonrası kulüplerin savunmalarının alınıp, Etik Kurul'dan nihayi karar istenecek ve daha sonra karar verilecektir" dedi.
Aydınlar daha sonra tutuklu yargılanan
1-Aziz Yıldırım
2- Şekip Mosturoğlu
3- İlhan Yüksel Ekşioğlu
4- Tamer Yelkovan
5- Cemil Turan
6-Serdal Adalı
7-Tayfur Havutçu
8-Ahmet Ateş
9-İbrahim Akın
10-İskender Alın
11-Mecnur Odyakmaz
12-Ahmet Çelebi
13-Korcan Çelikay
14-Bülent Uygun
15-Ümit Karan
16-Ömer Ülkü
17-Coşkun Çalık
ismin PFDK'ya sevkedilmesine karar verildi dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • selimcan9917 Ağustos 2011 12:14

    Bu sahte kararın daha doğrusu açıklamanın neresi tarihi karar. Evet tarihi karar tabii. fenerbahçeyi kurtarma operasyonunun tarihi kararı. lanet olsun. karar verenler bir de tv ekranlarında poz verip oturmuşlar arka planda. yazıklar olsun bunların çoğunun kılık ve kıyafetlerine. bunlar adamdan mı sayıyorlar kendilerini. yaptıkları çapulculuktan, fb kuklası olmaktan başka bir şey değil. yüzleri var ama çarık. kızarmaz.

  • erkut..16 Ağustos 2011 02:53

    bursada saha dışında polisle taraftar arasında olaylar çıktığında nasıl olduda daha rapor elinize gelmeden bursasporun cezasını kestiniz..herşey çıktıda bursaspor nasıl şampiyonluk yarışından kopartıldı bunuda açıklasa ya bu savcılar

  • erkut..16 Ağustos 2011 02:51

    onu bunu bırakında bu fenerin hisselerini hala alanların aklına şaşıyorum..tff düşürmese nolur zaten gözden düşmüş sokaktaki çocuklar bile biliyor.

  • turkercan15 Ağustos 2011 23:54

    Büyük görünen kücük adamlar ama bu iş böyle bitmez koruma kalkanı görevde bu işe kim girdiyse hepsini göndereceksin 2 lige bursa bjk arasında oynanmayan macdan adamlara kac mac ceza verdiniz fener doneks macınnda sahada olanlara vede disardaki olaylara ne ceza verdiniz sıra sizede gelecek devletimizin o güzide savciları sizin içinde gerekeni yapar elbet adalet mülkün temelidir

  • 15 Ağustos 2011 23:23

    başkanın sadece burnu tıkalı değil kulaklarıda tıkalı

  • kemalettin tuğcu15 Ağustos 2011 22:24

    iyi olur hacılar iyi olur canınızı sıkmayın, altıüstü bir top, dert etmeye değmez

  • Bursaspor15 Ağustos 2011 22:17

    Yazdiklarimi neden yayinlamiyorsunuz rezillikleri yazdim dogru degilme turk futbolunnun vede federasyonun ne kadar rezil bir yapisi oldgunu yazdim dogru degilmi bugun hepsini net bir sekilde gorduk.

  • analist15 Ağustos 2011 18:51

    tarihi karar verilemedi daha doğrusu yemedi desek daha doğru olur. O zaman yaygaraya ne gerek vardı. En kötü karar kararsızlıktır Sayın TFF yetkilileri...

  • berkan15 Ağustos 2011 18:25

    fedarasyon elinden gelse özür dileyecek bu şüphelilerden kusura bakmayın bundan ötürü lige +10 puan ile başlayın diyecek.....bu kadar delil varken kızağa çeksenize....komedi buyuk komedi...bozacının şahidi çıracı ....