E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTarihi karara ilk tepkiler---

Tarihi karara ilk tepkiler

Tarihi karara ilk tepkiler
15 Ağustos 2011 - 19:07 borsagundem.com

Türkiye Futbol Federasyonu merakla beklenen kararı açıkladı

TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, küme düşürme olmayacağını ve karar verilmesi için iddianamenin hazırlanmasının bekleneceğini ifade etti.  
TFF'nin kararına ilk tepkiler şöyle:  
Altan Tanrıkulu (Hürriyet Spor Yazarı): Aşağı yukarı beklenen bir gelişmeydi. Verilecek daha ağır bir cezanın karşılığının olup olmadığı henüz mahkemelerde kesinleşmedi. Bu karar aynı zamanda Türkiye’deki tüm özel kuruluşların hukuka karşı daha saygılı olunması gerektiğinin bir göstergesi. 
Hakan Ünsal (Hürriyet Spor Yazarı): Türkiye Futbol Federasyonu elindeki en büyük koz Etik Kurulu'nu kullanarak topu taca attı. Federasyon bu tutumuyla üstündeki yükü attı. 
İsmail Er (Hürriyet Spor Muhabiri): Verilen bu karardan memnunum. TFF Başkanı Mehm
t Ali Aydınlar göreve gelir gelmez kucağında bomba buldu. Bugüne kadar üstlendiği günahları buraya kadar tahammül edebilen Aydınlar, böyle bir zor kanunla inanılmaz savaştı. 
Şansal Büyüka (Maraton Programı Yapımcısı): Türkiye Futbol Federasyonu savunma hakları kullanılmadan kesin bir karar almayışını  normal karşılıyorum. Ancak savunma hakları kullanıldıktan ve dosya üstündeki gizlilik kararı kalktıktan sonra sanıyorum ki gerçekçi bir karar alınabilecek. Bu kararlara da taraftar duygularıyla değil, hukuka ve kurallara saygı içinde bakmamız gerekecek.
Gökmen Özdenak (Telegol Programı Yorumcusu): Türkiye Futbol Federasyonu'na yeni olmasına rağmen bir an önce görevi bırakmalarını tavsiye ediyorum. Bu kadar korkak bir karara imza attılar. Bundan sonraki periyotta UEFA'dan daha sert, dayak gibi cezalar gelecektir. Bunun sebebi de yüreği olmayan bir federasyonun aldığı bu korkak karardır. Hatırlatmak isterim ki yürek yalnız organ değildir.
Turgay Demir (Fotomaç Gazetesi Yazarı): Bu zamana kadar bu olayın üzerine çok sert gittim. "Fenerbahçe mi küme düşecek, TFF mi?" demiştim. Federasyon küme düştü. Türkiye'de iyiler vardır kötüler vardır. Bu açıklamadan sonra kötüler kazanmıştır. Türkiye'de şikeciler vardır, masumlar vardır. Şikeciler kazanmıştır. Bu açıklamayla Federasyon Türk futbolunun anahtarını şikecilerin eline teslim etmiştir.
Tunç Kayacı (Fanatik Yazarı): Herkes kesinlikle buraya beklenti içinde geldi. Başkan çok şey konuştu ama hiçbir şey konuşmadı. Buradaki konuşma sürekli iddianameye dayandırıldı. O zaman bu toplantı yapılmasaydı.
Atilla Gökçe (Milliyet Spor Yazarı): TFF olayı öteleyerek iyi yapmadı. Avrupa'da bunun örnekleri var. Avrupa federasyonları bunu cesurca yaptı. Mesela İtalya bunu yaptı, karara vardı. Şüpheye ve kanaata göre cezaları verdi. TFF de bunu yapabilirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 16 Ağustos 2011 07:04

    yorum yapanların hepsi olumlu karşılamış neden hepsi o üç kulüp yorumlarından nemalanıyorlar milyonlarca insan salak yerine kondu emniyet görevini layıkıyla yaptı birilerinede haber ucurmadı birileri köseyi dönemedi karar acıklanmadan borsadaki spor hisseleri bize her seyi söyledi birileri cebini doldurdu umarım onlarıda emniyet deşire eder

  • erkut..16 Ağustos 2011 00:45

    burası türkiye dedirten bir açıklama..sokaktaki çocuğa sorsan fenerbahçenin şike yaptığını söyler

  • Figo15 Ağustos 2011 19:57

    Top kesinlikle taca atılmıştır.19 gün Etik Kurul ne yaptı arkadaş.Bunun böyle olacağı olayın ilk patlak verdiği günlerden belliydi.