E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTarımdışı istidamda rekor bekleniyor---

Tarımdışı istidamda rekor bekleniyor

Tarımdışı istidamda rekor bekleniyor
10 Ocak 2014 - 14:16 borsagundem.com

ABD'de bugün açıklanacak tarımdışı istihdam verisinin Aralık'ta 2005'ten bu yana en iyi istihdam kazancına işaret edeceği tahmin ediliyor

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de bugün açıklanacak tarımdışı istihdam verisinin Aralık'ta artış kaydederek, 2005'ten bu yana istihdamda en güçlü yıla işaret etmesi bekleniyor.

Bloomberg anketine katışan 90 ekonomistin medyan tahminine göre Kasım'daki 203,000 kişilik yükselişin ardından Aralık'ta istihdam 197,000 arttı. Tahmin edilen kazanç, yıllık istihdam büyümesini 2.27 milyona çıkararak, 8 yılın en fazla istihdam artışını kaydettirecek.

Ford Motor Co. ve Southwestern Airlines Co., satışlarındaki ilerlemeyle birlikte işe alımlarını artıran ve bu sayede ekonominin yüzde 70'ini oluşturan tüketici harcamalarındaki kazançların korunmasına yardımcı olan şirketler arasında yer alıyor. İşe alımlardaki toparlanma, aynı zamanda Fed'in büyümeyi desteklemeyi hedefleyen aylık tahvil alımlarını azaltma kararının da açıklanamasına yardımcı olacak.

İstihdam piyasasında kaydadeğer ilerleme görüldüğünü belirten Wells Fargo&Co.'nun Washington'daki kurumsal ekonomistlerinden Richard DeKaser, "Aylık istihdam kazançları 2014'ün büyük kısmında 200,000 civarında olacak. Büyüme toparlanmaya başlayacak" dedi.

Çalışma Bakanlığı raporu bugün Washington saati ile 08:30'da açıklanacak. Bloomberg anketinin beklentileri 100,000 ila 250,000 olarak değişiyor.

Tahmin aralığının düşük kısmında beklentilere sahip olan bazı ekonomistler, Çalışma Bakanlığı'nın anket haftasındaki kötü hava koşullarının toplam rakamları düşük gösterebileceğini söylüyor. Çalışanların 12 Aralık dahil bu dönemde ücret almamış olmaması durumunda, kötü hava istihdam sayısını olumsuz etkilemiş olabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • nihatg10 Ocak 2014 14:34

    bu sefer kötü gelecek, genelde tdi beklentilerin aksinde geliyor

  • T.C VATANDAŞI10 Ocak 2014 14:32

    SİZEDE RAKAMINIZADA İŞSİZLİĞİNİZEDE BANANE KARDEŞİM YOKMU BU ÜLKENİN KENDİ EKONOMİSİ.BU KADARMI AMERİKA VE BATI.TAMAM DÜŞTÜN ENDEKS ARTIK TOPARLAN.93.500 DEN GELEN RÜZGAR SATIN ALMADIMI BU İŞSİZLİĞİ VE FEDİ.YETER ARTIKK .