E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivTaşıt Kanunu değişti---

Taşıt Kanunu değişti

Taşıt Kanunu değişti
31 Ekim 2018 - 14:34 borsagundem.com

Taşıt Kanunu'nda yapılan değişikliğe göre, bazı makamlar dışında, yabancı menşeli binek veya station-wagon cinsi taşıt edinilemeyecek.

Taşıt Kanunu, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Taşıt Kanunu kapsamında edinilecek taşıtların menşesinin, silindir hacimlerinin ve diğer niteliklerinin belirlenmesine dair kararda değişiklik yapılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

MAKAM ARAÇLARINA KISITLAMA

Buna göre, Kamu Başdenetçisi, üniversite rektörleri, Diyanet İşleri Başkanı, Genelkurmay 2. Başkanı ve başkanlıkları, Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanlıkları, Ordu, Kolordu, Tümen, Donanma, Hava Kuvvet ve Yurt İçi Bölge Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanı, general veya amiral rütbesi ile fiilen işgal edilen diğer bütün makamlar ile bakanlık müsteşarları, düzenleyici ve denetleyici kurum başkanları, Emniyet Genel Müdürlüğü, Ankara, İstanbul, İzmir Emniyet Müdürlükleri ile güvenlik önlemli (zırhlı) araçlar, koruma altına alınanlarla ilgili yönetmelik hükümlerine göre tahsis olunanlar ile Cumhurbaşkanlığına bağlı başkanlıklar ve idarelerin yurt dışı teşkilatları için yabancı menşeli binek veya station-wagon cinsi taşıt edinilebilecek.

Bunların dışında, hibe dahil her ne suretle olursa olsun yabancı menşeli binek veya station-wagon cinsi taşıt edinilemeyecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • aaa31 Ekim 2018 17:54

    wala anayolda her araba çakar açıyor, arabama nerede ise 1 metre yanaşıyor selektor çakıyor, çekil yoldan diyo kendınce bana.. allahım sen büyüksun hukuk yapmıyosa sen yap... yetti bu otomobil sevdaları, resmi araçların tehdidine kendi ulkemizde uprar olduk, ne polis ne görevli bişe demiyomu bunlara ??? inanın sinir oluyorum bu artistiklerden. kimin malı ile kıme hava yapıyor bunlar ? ne 120- ne 160 basıyorda bsıyo utanmadan bide yolda. sorsan türkiye yi kurtarıyodurlar sankı artistler...

  • Kötününiyisi31 Ekim 2018 16:08

    Belediyeler içinde geçerli olmalı, küçücük belediye borç içinde A6 ile geizyorsa bir sorun var.

  • vatandaş Nazmi31 Ekim 2018 16:03

    Önce godamanlar öncü olsunlar, kendilerini niye ayırıyorlar? Rahmetli Ecevit Renaulta binerdi..Babaların uymadıkları kurala çocuklar hayli uymazlar. Milletce cepte olmadan lükse düşkünüz. Ülkede üretilene öncelik tanımayı kendimize huy edinemedik..Ülkeekonomisi kimin neyine..

  • Ayhan Durak31 Ekim 2018 15:07

    Eskiden yollarda Tofaşlar cirit atıyordu şindilerde, vatandaş da dahil tasarruf genelgesini kimse üzerine almıyor,  yollar Jeep, siyah A.6 lar vs. lüks araba kaynıyor! Ne iştir?