E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTatilcilerin korkulu rüyası sona erecek---

Tatilcilerin korkulu rüyası sona erecek

Tatilcilerin korkulu rüyası sona erecek
26 Temmuz 2019 - 11:15 borsagundem.com

Çanakkale'yi İzmir ve Balıkesir'e bağlayan kara yolunun Ayvacık-Küçükkuyu kesiminde yapımı süren ve 45 dakikalık ulaşımı 5 dakikaya düşürmesi hedeflenen iki tünel, 2023 yılında açılarak bölge trafiği rahatlatılacak

Çanakkale'yi İzmir ve Balıkesir'e bağlayan kara yolunun Ayvacık-Küçükkuyu kesiminde bulunan ve 45 dakikada geçilebilen 24 kilometrelik Kazdağları rampaları, yapımı devam eden iki tünelin 2023'te tamamlanıp hizmete açılmasıyla 5 dakika gibi kısa bir sürede geçilebilecek.

Yüksek turizm potansiyeli dolayısıyla özellikle yaz aylarında trafik yoğunluğu artan bölgedeki Kazdağları rampaları, projenin tamamlanmasıyla sürücülerin "korkulu rüyası" olmaktan çıkacak.


Kazdağları rampaları

BÖLGENİN GELİŞİMİNE DE KATKI SUNACAK

Çanakkale ve İzmir limanları ulaşımının hinterlandında bulunan lojistik kara yolu altyapısını oluşturan yolun hizmete açılmasıyla, Kuzey Marmara ile Güney Marmara ve Ege Bölgesi arasında ulaşım kolaylaşacak. Bu sayede trafikte can ve mal güvenliği temin edilerek bölgenin turizm, ticaret ve sosyoekonomik gelişimine de katkı sağlanacak.


Tünel çalışmaları devam ediyor.

5 DAKİKAYA DÜŞECEK

Ayvacık-Küçükkuyu güzergahında 9,6 kilometrelik bölünmüş yol yapım çalışmaları kapsamında onlarca keskin virajı barındıran bölgeye toplam 5 bin 700 metre uzunluğunda çift tüp iki tünel inşa ediliyor. Şu anda 45 dakikada katedilebilen 24 kilometrelik Kazdağları rampalarında ulaşım, tünellerin hizmete açılmasının ardından 5 dakika sürecek.


Kazdağları rampaları

GÜNDE 7 BİN ARAÇ KULLANIYOR

Çanakkale'nin İzmir ve Balıkesir ile bağlantısının sağlandığı yolu, bin 200'ü ağır tonajlı olmak üzere günlük yaklaşık 7 bin araç kullanıyor. Özellikle yaz aylarında ağır vasıtaların yoldaki yoğunluğu nedeniyle sürücüler için büyük sorun teşkil eden yolda ulaşım, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılında tünellerin tamamlanmasıyla rahatlatılacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 2023 nedir?28 Temmuz 2019 01:03

    arkadaş yıllardır tünel kazılıyor 2019 da açılacaktı 2020 oldu.şimdi 2023 mü?açmayın daha iyi.daha 4 yıl var sıfırdan başlasan 4 yılda 4 tünel yapılır?

  • Tünel26 Temmuz 2019 13:42

    Niçin yıllarca sürüyor. Geçen sene bitmeliydi anlaşılır değil

  • yollar çok dar.26 Temmuz 2019 11:58

    Ben eskiden baya kullanırdım. yollar dar kalıyor.yer yer çift şerit ortak kullanımda. kışın çok zor, yamurda özellikle.. büyük tırlar kamyonlar fazla. oluşan konvoylara takılıyorsun. virajlı yolla rolduğundan sollama yapmamak mantıklı arada sırada vız vız diye motorsikletlerde çıkabiliyor. ağır ağır ilerliyorsun. ama bazı noktalarsa deniz manzarasınakarşı aracını çekebilir ve rüzgarı hissedebilirsin, o manzara herşeye değer bence : )))  bahsedilen çalışmalar bir kaç yıldır var, ha bire tünel çalışması yapılıyor, paralu ücretli yol olursa kaç para olur ? bilemem. yeni yol akhisar-izmir kullanmıştım 38 tl ücret yansımıştı aklımda kalan. eski yoldan bi farkınıda göremedim, RADAR farkı var sadece : ))

  • South Park 26 Temmuz 2019 11:32

    Bu yıl ilk kez geçtim. Aşırı trafik oluyir bir tır veya kamyonun arkasına düştün mü yandın.