E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisTAV'DA NELER OLUYOR?---

TAV'DA NELER OLUYOR?

TAV'DA NELER OLUYOR?
30 Temmuz 2009 - 09:57 borsagundem.com

Goldman Sach'ın söz konusu satım opsiyonun kullanılması için taraflarla görüşmelerin 3 Ağustos'a kadar uzatıldığını açıklamasından sonra dün akşam saatlarinde Tepe İnşaat'ın KAP'a gönderdiği açıklama kafaları karıştırdı.

Goldman Sach'ın sahip olduğu 45.7 milyon hisse için satım opsiyonunda süre 24 Temmuz'da dolmuştu. Ancak yapılan açıklamada sözkonusu opsiyonun uzatılmasınayönelik görüşmelerin 3 Ağustos'a kadar uzatıldığını açıklamıştı. Ancak dün akşam saatlerinde Tepe İnşaat tarafından yapılan açıklama kafaları karıştırdı. TAV Havalimanları'nın ana ortağı olan Tepe İnşaat, Goldman Sach'ın 24 Temmuz'da sona eren satış opsiyonunu kullanmadığı için "sahip olduğunu iddia ettiği opsiyon hakkının" sona erdiğini ve bunu şirkete bildirdiklerini açıkladı. Bilindiği gibi satış opsiyonu anlaşması TAV'ın ortakları olan Tepe, Afken, Sera ve Goldman Sachs arasında bulunuyor. Tepe İnşaat'ın yaptığı bu açıklama opsiyon konusunda taraflar arasında bir sorun olduğunu gösteriyor. Şimdi gözler, diğer ortakların yapacağı açıklamalarda...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)