E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTavuk yumurtası ve balıkta KDV indirildi---

Tavuk yumurtası ve balıkta KDV indirildi

Tavuk yumurtası ve balıkta KDV indirildi
02 Ocak 2020 - 15:11 borsagundem.com

2020 ile birlikte tüketiciye uygulanan vergi indirimlerine bir yenisi daha eklendi. Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Karar'da yapılan değişiklikle tavuk yumurtası ve toptan balık tesliminde KDV indirildi

Yeni yılla birlikte tüketiciye yönelik vergi adımları peş peşe geldi. Önce Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Çanakkale temasları sırasında mobilyada KDV'yi düşürdüklerini açıkladı.

Albayrak, "Mobilyadaki KDV'yi yüzden 18'den yüzde 8'e düşürdüğümüzün haberini paylaşmak istiyorum" dedi.

Albayrak ayrıca, kamu bankalarının, esnaf kredileriyle tarımsal kredi faizlerini yeni yıl itibarıyla yıllık yüzde 12'den yüzde 9'a düşürdüğüne de dikkat çekti.

1994 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı'na bakıldığında KDV indirimlerinin mobilya ile sınırlı olmadığı anlaşıldı.

Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Karar'da yapılan değişiklikle, önemli bir temel tüketim maddesi olan tavuk yumurtasında da KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e indirildi. 

Tavuk yumurtası, toptanda yüzde 1 KDV'nin uygulandığı 1 Nolu listeye alınırken, diğer bir değişiklik de toptancı hallerine yapılan balık teslimlerinde gerçekleşti.

Buna göre yine yüzde 1 KDV uygulanan 1 sayılı listenin 6'ncı sırasındaki sebze ve meyveler arasına balık teslimleri de eklendi.

YUM-BİR Başkanı İbrahim Afyon, kararın sektör açısından olumlu olduğunu söyledi.

Afyon, söz konusu kararla birlikte sektörde kayıtdışılığın azalacağını ve perakende tarafında fiyatların daha makul ve istikrarlı olacağını savundu. (Bloomberg ht)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Volkan02 Ocak 2020 19:11

    Tüketiciye yansıyacak ise olumlu bir karar. TV'de dün yumurta yiyebilirsiniz dediler. Geçen yıllarda yumurta yemeyin zararlı diyorlardı.

  • Ruslan02 Ocak 2020 17:55

    Oo ye rusya sağolsun.

  • ...02 Ocak 2020 17:50

    Bakanım.. altında..pırtlantada  komisyon sıfır çok iyi.. değerli taşlar, madenler işlenmiş pırlantalar, altın musluk altın saat, altın tepsi g.b. eşyalardada kdv sıfır olsun. zaten takı alıyoruz yüzde 18 kd olmazın. eritilinde zaten normal maden olacak... 

  • emekci02 Ocak 2020 15:38

    tüm ürünlerde kdv %5'e düşürülmeli

  • Kale02 Ocak 2020 17:54

    Bunun acısı başka bir üründen çıkarırlar.