E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTBMM Başkanı Kurtulmuş: Terör saldırısının 1 Ekim'de olması tesadüf değil---

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Terör saldırısının 1 Ekim'de olması tesadüf değil

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Terör saldırısının 1 Ekim'de olması tesadüf değil
01 Ekim 2023 - 15:14 borsagundem.com

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Hiç şüphesiz bu terör saldırısını ortaya koyanların 1 Ekim gibi bir günü tespit etmiş olmaları manidardır, tesadüfi değildir." ifadelerini kullandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, 28. Dönem 2. Yasama Yılı'nın başlaması dolayısıyla Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş Meclis Genel Kurulu'na hitap etti.

Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Terörle mücadelemize her hal ve şartta devam edeceğiz. Türkiye, asla ve asla terörün gündemine teslim olmayacaktır. Türkiye Büyük Millet Meclisi, asla ve asla terörün gündemine teslim olmayacaktır.

Aramızdaki siyasi farklılığı bir kenara bırakarak ortak hedefler etrafında birleşeceğiz. TBMM bir darbe anayasası olan 1982 anayasasından kurtulmak mecburiyetindedir. Bunun için önyargısız doğru zeminlerde ve doğru yöntemlerle tartışarak her birimiz kendi fikrini ortaya koyarak yeni bir anayasa ile Cumhuriyetimizin ikinci asrının taçlanması için olağanüstü bir çaba sarfedeceğiz. 

Bu anayasa, yeni, sivil, çoğulcu, katıımcı, kapsayıcı ve insan odaklı milli bir anayasa olmak durumundadır. Yeni Anayasanın tartışma yeri, doğru zemini şüphesiz TBMM'nin bizatihi kendisidir. Bu tartışmalara Meclisimiz öncülük yapacaktır.

İslamafobi karşısında da meclis olarak üsütmüze düşen görevleri sonuna kadar yerine getireceğiz. Müslümanların kutsalları aynen bütün diğer dinlerin mensuplarının kutsalalrı gibi mukaddestir ve korunmak zorundadır. Bunun için TBMM olarak AB'nin bütün siyaset yapıcı merkezlerine buradan tavsiyemiz şudur; özellikle Avrupa'da ve batı dünyasında gelişen bazı ülkelerde siyaset tarafındanda destek gören İslam karşıtı bu eylemlerin bir an evvel sonlandırılması TBMM'nin ve temsil ettiği Türk milletinin en temel beklentilerinden biridir.

Erdoğan: Sivil anayasaya kavuşmak zorundayız

 

Siyasi partilerden Ankara'daki terör saldırısına dair açıklama

 

Canlı bomba saldırı girişimine siyasilerden tepki

 

Bakanlar, Ankara'daki terör saldırısını lanetledi

 

Ankara'da canlı bomba saldırısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)