E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTBMM'de emekli aylıkları için önemli karar!---

TBMM'de emekli aylıkları için önemli karar!

TBMM'de emekli aylıkları için önemli karar!
27 Temmuz 2024 - 21:50 borsagundem.com

TBMM Genel Kurulu'nda, emekli aylıklarıyla ilgili önemli bir düzenleme kabul edildi. En düşük emekli aylığını 12 bin 500 liraya çıkaran 29. madde, Genel Kurulda onaylandı.


TBMM Genel Kurulunda, Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri devam ediyor.

Teklifin ikinci bölümünde yer alan 2 maddesi kabul edildi.

Kabul edilen 28. maddeye göre, kısa vadeli sigorta kolları prim oranı yüzde 2,25 olarak belirleniyor; bu oranı yüzde 1,5'e kadar indirmeye, yüzde 2,5'e kadar artırmaya Cumhurbaşkanına yetki veriliyor.

29. maddeye göre ise yaşlılık, malullük, ölüm aylığı ödenenlere ve hak sahiplerine dosya bazında 10 bin lira olarak öngörülen aylık asgari ödeme tutarı 12 bin 500 liraya yükseltiliyor. Bu hüküm, temmuz ödeme döneminden itibaren uygulanacak.

Teklifin görüşmelerine devam ediliyor.

Görüşmelerden

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakik, TBMM Genel Kurulu'nda kullandığı sinkaflı ifadeler nedeniyle kendisine Başkanlık Divanı tarafından verilen cezayı eleştirdi.

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ ise Genel Kurulun açık olduğu zamanlarda yaşanan hadiselerin disiplinle ilgili uygulamalar gerektiriyorsa Başkanlık Divanı'nın bunu yapmakla yükümlü olduğunun altını çizdi.

Genel Kurul ara verdiğinde yaşananlara ilişkin Divan'ın işlem yapamayacağını anlatan Bozdağ, "Ben grup başkanvekili arkadaşlarımla da konuştum. Genel Kurul'un ara verdikten sonra burada yaşanan nahoş hadiseleri kayıt altına almak için burada bir görüntünün bulunması, kayda alınması ve İçtüzük'e de hüküm konularak böyle bir hadise olduğunda bu kayıtlar tetkik edilerek ilgililer hakkında disiplin hükümlerinin uygulanması gerektiğine ben inanıyorum. Meclis Başkanı'mıza da bu kanaatimi de ayrıca arz edeceğim." dedi.

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, bugün 10 bin TL en düşük emekli aylığı alanların sayısının 3,7 milyon, toplam emekli sayısının ise 16,3 milyon olduğuna dikkati çekerek, "2002'de asgari ücret 164 TL, en düşük emekli aylığı ise 216 TL. En düşük emekli aylığı alan emeklilerimiz, 2002 oranlarına göre alıyor olsaydı, 12 bin 500 TL değil 25 bin TL alacaktı." diye konuştu.

Memur emeklilerin zam farkları bugün ödeniyorMemur emeklilerin zam farkları bugün ödeniyor

 

Erdoğan: Emekli maaşlarını x ila 86 oranında artırdıkErdoğan: Emekli maaşlarını x ila 86 oranında artırdık

 

Özgür Özel'den emekli zammı eleştirisi: Yazıklar olsun!Özgür Özel'den emekli zammı eleştirisi: Yazıklar olsun!

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MUSTAFA KILIÇ28 Temmuz 2024 08:59

    utanç verici hale gelen paramız pul oldu nekadar zam da verseler misli ile zam geliyor türkün gücü türkün parası ile belli oluyor abd doları silah olrak kullanıyor biz tl mizi zibil ettik sürekli para basıp durduk .zamlar çözüm degil ekenomi çok bozuk.

  • SSK emekli 28 Temmuz 2024 07:28

    Acil intibakkkkkkkkkk imdattttttttttt prim gün sayısı az olanla çok olan aynı maaş olmaz adaletli olun yeter artıkkkkkkkkk

  • borsacı28 Temmuz 2024 06:27

    çok degersiz bir paramız var ayırıca sürekli zamlarla dahada degersiz hale geliyor her ne kadar zam verilsede misli ile zam geliyor dikiş tutmayan bir ekenomi var enflasyon düştü deniyor ama kandırıyor alış verişte TL  tl çuvalla taşımak zorunda bıraktılar bir araç ve ev alımında insanlar çuvallla para taşıyor yönetim sürekli para basmışki piyasayıda kontrol edemiyor.