E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTBMM'deki İsrail oturumunda kapılar kilitlendi---

TBMM'deki İsrail oturumunda kapılar kilitlendi

TBMM'deki İsrail oturumunda kapılar kilitlendi
08 Ekim 2024 - 19:18 borsagundem.com

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde İsrail özel oturumu yapıldı. Meclis’te bürolar ve salon boşaltıldı, kapılar kilitlendi. Konuşulanlar 10 yıl boyunca devlet sırrı olarak saklanacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) İsrail özel oturumu başladı. İsrail tehdidi gündemiyle toplanan Meclis’te kapalı oturum gerçekleştirilecek.

Kapalı oturum öncesi açıklamalarda bulunan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail’in politikalarını “Milli güvenlik sorunu” olarak adlandırdı. Oturum öncesi bürolar ve salon boşaltıldı, kapılara kilit vuruldu.

Kurtulmuş, İsrail'in saldırıları ve Orta Doğu'daki gelişmeler gündemiyle toplanan Meclis Genel Kurulunda konuştu.

Numan Kurtulmuş, "Bir seneyi aşkın süredir İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği katliam, soykırıma varan büyük insanlık suçları ve son günlerde özellikle Lübnan'a karşı neredeyse bütün dünyaya naklen seyrettirdiği saldırıları dolayısıyla, bölgede yayılma ve büyük bir milli güvenlik tehdidi haline gelen İsrail saldırganlığı konusunda TBMM'nin bilgilendirmesi için bugün bu özel oturumu birlikte gerçekleştireceğiz." ifadesini kullandı.

İsrail'in işgal, ilhak ve imha planlarının geçen yıl başlamadığına dikkati çeken Kurtulmuş, bunun bir senelik geçmişi olduğunu düşünmenin yanıltıcı olacağını söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda kapalı oturuma geçildi 

TBMM Genel Kurulu, İsrail'in Lübnan'ı işgal girişimi ve bölgede yaşanan gelişmelerin ele alınacağı, hükümetin bilgilendirme yapacağı görüşmeler için kapalı oturuma geçti.

Kurtulmuş, Genel Kurulun açılışında yaptığı konuşmanın ardından, yürütmenin, İsrail'in Lübnan'ı işgal girişimi ve bölgede yaşanan gelişmelere ilişkin gündem dışı söz talebi olduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in gündem dışı konuşma yapmasını içeren talebi yerine getireceğini belirten Kurtulmuş, Danışma Kurulunun, konuyla ilgili önerisini okuttu.

Öneriye göre, bugünkü birleşimde, TBMM İçtüzüğüne göre yürütme tarafından yapılacak gündem dışı konuşmalarda her bir bakana 30'ar, takip eden konuşmalarda siyasi parti gruplarına 20'şer dakika süre verilecek.

TBMM'de grubu bulunmayan partilerden 2 milletvekiline de 5'er dakika söz verilecek.

Genel Kurulda, yürütme tarafından yapılacak gündem dışı konuşmalar ile takip eden konuşmaların ardından gündeme geçilecek.

Gündem dışı konuşmalara geçilmeden önce, AK Parti'nin, görüşmelerin kapalı yapılmasına ilişkin önergesi işleme alındı ve kabul edildi.

Meclis Başkanı Kurtulmuş, Genel Kurul Salonu'nda bulunabilecek üyeler dışındaki dinleyicilerin ve görevlilerin dışarıya çıkmaları gerektiğini belirtti.

İdare amirlerinden salonun boşaltılmasını isteyen Kurtulmuş, daha sonra hazırlıklar için birleşime ara verdi.

Kapalı oturuma geçildiği için, yeminli stenograflar ile görevliler dışındakiler salon dışına çıkarıldı. Meclisteki Genel Kurul salonuna bitişik basın büroları ve kulisler de boşaltıldı.

Genel Kurul, aranın ardından kapalı oturuma geçti.

Kapalı oturuma, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da katıldı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş ile Divan üyelerinin, oturumda Türk ve Filistin bayraklarının yer aldığı atkı taktığı görüldü.

Genel Kurul’daki İsrail oturumu öncesi CHP Genel Başkanı grup kürsüsünden neden kapalı oturum talep ettiklerini anlattı. “Tabi bu sözleri Netanyahu’nun canlı yayında dinlemesini hiçbirimiz istemeyiz. Bu toplantının tutanakları 10 yıl açıklanmayacak. İçeride söylenmeyeni gelip burada ifşa ederiz.

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu ise Özgür Özel'in aksine kapalı oturum kararını eleştirdi. Dervişoğlu, işin üzücü ve düşündürücü yanı kapalı oturum teklifinin ana muhalefet partisi CHP’den gelmesidir dedi. İYİ Parti grubu adına yapılacak konuşmayı paylaştı. Dervişoğlu, "Meclis kürsüsünden ifade edilen İsrail tehdidini, millî geleceğimiz açısından ve millî hedeflerimize uygun olarak tüm çıplaklığı ile Türk milletinin dikkatine sunmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Libya'nın petrol üretimi eski seviyesine yaklaştıLibya'nın petrol üretimi eski seviyesine yaklaştı

 

Jeopolitik gerginlikler borsa rallisini neden engellemedi?Jeopolitik gerginlikler borsa rallisini neden engellemedi?

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gençlerimizi popüler kültürün insafına terk edemeyizCumhurbaşkanı Erdoğan: Gençlerimizi popüler kültürün insafına terk edemeyiz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)