E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTCMB 2017'de faiz artırmak zorunda kalabilir---

TCMB 2017'de faiz artırmak zorunda kalabilir

TCMB 2017'de faiz artırmak zorunda kalabilir
07 Ekim 2016 - 10:38 borsagundem.com

Capital Economics, TCMB'nin 2017'de faiz artırmak zorunda kalabileceğini iddia etti

Capital Economics ekonomistleri Perşembe günü yayınladıkları raporda, "Türkiye görünümüne ilişkin karamsarız. Türkiye ekonomisi Temmuz'daki darbe girişimi öncesinde de yavaşlıyordu ve ilk gelen işaretler ekonomik döngüde aşağı yönelişin o zamandan bu yana derinleştiğini gösteriyor." denildi.

Capital Economics ekonomistleri, "Düşük ya da düşen enflasyon oranı, para politikasının bölgenin bir çok kısmında bir çok kişinin beklediğinden daha gevşek olması anlamına gelebilir. Ancak para birimine ilişkin riskler, Türkiye'de politika yapıcıların 2017'de, son dönemdeki faiz indirimlerini terse çevirmek zorunda kalabileceği anlamına gelebilir" dedi.

Çetinkaya'dan enflasyon açıklaması

 

JPMorgan: TCMB gelecek ay gecelik faizi düşürebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • eli mahkum07 Ekim 2016 14:39

    ekonomi berbat durumda olmasina ragmen , dolardaki yukselisin onunu kesmek icin ya merkez faiz arttiracak , yada imf den borc para bulacak bu hukumet...faizleri daha fazla indirmek , ancak dolari yukari atar , o da enflasyonu atar , zaten talep yok , bu sefer stagflasyonla ugrasiriz..en kotusudur

  • haydar07 Ekim 2016 11:29

    ekonomi aşşa yönde ise neden faiz artıracak mış saçma sapalak bi görüş manüpülasyon amaçlı