E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTCMB Başkanı Uysal Jackson Hole'e katılacak---

TCMB Başkanı Uysal Jackson Hole'e katılacak

TCMB Başkanı Uysal Jackson Hole'e katılacak
27 Ağustos 2020 - 11:23 borsagundem.com

TCMB Başkanı Murat Uysal, dünyanın önde gelen merkez bankalarından temsilcilerin, akademisyenlerin ve ekonomistlerin katkılarıyla sunum ve panel oturumlarının gerçekleştirileceği Jackson Hole toplantılarında katılımcı olarak yer alacak.

TCMB'den yapılan açıklamaya göre her yıl Kansas City Fed'in Jackson Hole, Wyoming'de düzenlediği "Jackson Hole Sempozyumu" korona virüs tedbirleri nedeniyle bu yıl sanal ortamda gerçekleşecek.

Sempozyum, bugün başlayacak ve iki gün sürecek. Dünyanın önde gelen merkez bankalarından temsilcilerin, akademisyenlerin ve ekonomistlerin katkılarıyla sunum ve panel oturumlarının gerçekleştirileceği sempozyumda TCMB Başkanı Murat Uysal da katılımcı olarak yer alacak. 

Bu yıl "Gelecek 10 Yıla Seyir: Para Politikasına Yansımalar" başlığı ile düzenlenecek sempozyumda sunum ve tartışmaların yanı sıra korona virüs döneminde merkez bankacıların karşılaştığı zorluklar ve virüsün dünya ekonomisine etkilerini ele alan bir dizi akademik çalışma sunulacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İtri27 Ağustos 2020 18:52

    Mikrofonu açıp unutmasa bari

  • Bora 27 Ağustos 2020 14:11

    Bir an önce üljenin ihtşyac duyduğu dıvşz kaybağını bulmaları gerek. Ancak böyle finans distemi ve buna bağlı olarak üretim ile ticaret düzene girer! Kimler kaynakları tüketiyse, gerekli kaynağı bulmakta onların görevi! Şuan ülkemin en zorunlu ihtşyacı bu, sürekli insanları gaza getirip yön değiştirilmesin

  • Koray27 Ağustos 2020 12:40

    Millete imf ye borçları ödedik ile sanki ülkenin borçlarını temizlemişler izlenimini vermek iyi bir politik sanat. çok çok daha fazla borç çok daha büyük faizle başka kaybaklardan alınmış ve kamu borcu yğkü çok arttırılmış

  • Cengiz 27 Ağustos 2020 12:38

    Politikaya sanat gibi yaklaşanların Topluma verdiği mesaj ““Ülkeyi o kadar harkulade yönetiyoruz ki dünyanın kasası imf bile daha iyi durumdayız, zavallı imf bile bizden borç ister duruma geldi” Tabi bu 23 milyarı doların 2001 de alınan ve 2008 ile 2009 alınan miktarını, kimletin aldığını ve ne kadarını kimler kullanmış bakmak hersey daha iyi anlatır. Ayrıca imf ye ödenirken çok daha fazla borcu daha yğksek faizlerle kimlerden alınmış olduğuna da bakmalı.

  • Ömer27 Ağustos 2020 12:33

    İmf ye 23 milyar borç ödedik diye sürekli caka atılıyor ama diğer yandan başka dış kaynaklardan bunu. 6-7 katından fazla borç alınmış, hemde çok daha yüksek faizlerle. Ayrıca caka attıkları inşaat projeleride hep dovşzle yapılıp cici mütahitlere de doviz bazında devleti o kadar borça sokmuşlar.

  • Musa27 Ağustos 2020 12:29

    Ülkenin varlıklarını dovizini savurganlıkla harıl harıl tükettiniz. Üstüne üstelik çok mikarada doviz borcuna doktunuz ülkeyi. İhtiyac olan dovizi de bulmak sizin göreviniz.

  • Okie Dokie27 Ağustos 2020 11:41

    2020 yılın en iyi çıkış yapan merkez bankası başkanı ödülü kendisine verilmeli.

  • İSMAİL27 Ağustos 2020 11:38

    Video konferans yöntemiyle..