E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTCMB ilave sıkılaşma adımlarını duyurdu---

TCMB ilave sıkılaşma adımlarını duyurdu

TCMB ilave sıkılaşma adımlarını duyurdu
06 Mart 2024 - 00:47 borsagundem.com

TCMB, sıkı para politikasını destekleyen ilave sıkılaşma adımlarını duyurdu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), sıkı para politikası duruşunu destekleyici ilave sıkılaşma adımları attı.

TCMB, ilave sıkılaşma adımlarına yönelik duyuru yaptı.

Duyuruda, kredi büyümesine dayalı menkul kıymet tesisi kapsamında, TL ticari krediler için yüzde 2,5 olan aylık büyüme sınırının yüzde 2'ye indirilmesine, ihtiyaç kredilerinde yüzde 3 olan aylık büyüme sınırının yüzde 2'ye düşürülmesine, taşıt kredilerinde ise yüzde 2 sınırının korunmasına karar verildiği bildirildi.

Kredi büyüme sınırlarına ilişkin uygulamanın etkinliğini artırmak amacıyla menkul kıymet tesisine ek olarak, kredi büyümesine dayalı zorunlu karşılık tesis edilmesine yönelik çalışmaların devam ettiği belirtilen duyuruda, "Ayrıca, parasal aktarım mekanizmasının güçlendirilmesine yönelik ilave adımlar üzerinde çalışılmaktadır." ifadesine yer verildi.

TCMB Para Politikası Kurulu'nun 22 Şubat'taki toplantısına ilişkin yayımlanan özette, "Enflasyon görünümünde belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda para politikası duruşu sıkılaştırılacaktır. Kredi büyümesi ve mevduat faizinde öngörülenin dışında gelişmeler olması durumunda parasal aktarım mekanizması desteklenecektir." ifadeleri kullanılmıştı.

TCMB 3 ay sonra ilk: Repo fonlama miktarını artırdı

 

PPK Özeti yayımlandı! TCMB'den sıkılaşma vurgusu

 

Capital Economics'ten TCMB faiz tahmini

 

Goldman'dan TCMB değerlendirmesi: Rezervleri pozitife dönebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsacı06 Mart 2024 08:03

    para bas zam yap sürekli tekrarlanan bu yol derhal terk edilip bir an önce tassarufa gidilmeli oy ugruna ülke ekenomisinin çökmesine göz yumulmamalı tüm atıl kadrolar kaldırılmalı muhtarlık lagv edilmeli mecliste vekil yarıya düşmeli ülkede savurganlıga son verilmeli gelecek günler çok karanlık görünüyor.makam araçları kaldırılmalı .

  • Okur yazar06 Mart 2024 07:41

    Bu kafayla hiç boşuna uğraşmayın.Bu enflasyon düşmez.Siz topal ördek  meselesini biliyorsunuz.Siz sadece faizleri yükseltmekle enflasyonu düşüremezssiniz.Bu faiz meselesi yapılması gereken onlarca işten sadece birisi.Bir kere devlet olarak tasarrufa gideceksiniz.Ayrıca Rusya ve AB D ile ilişkilerinize dikkat edeceksiniz.Acayip politik hatalar yapıp sonra kendinizi af ettirmek için füze,uçak vs alıp milyarlarca dolar para ödüyorsunuz.S 400 ve F 35 meselesi gibi.Ya da Rusya' ya verdiğiniz nükleer santral ihaleleri gibi.Paraları bol keseden harcıyorsunuz.Ayrıca hak hukuk adalet yerlerde sürünüyor.Devlet kadrolarını yeteneksiz insanlarla dolduruyorsunuz.Durmadan bu ülkenin kurucuları ve kurucu ilkeleri ile kavga ediyorsunuz.Dikkat edin şimdi en önemlisini söylüyorum.Gidin artık ,millet sizden bıktı.Düşün bu milletin yakasından.Ülkeye ve millete karşı işlediğiniz günahlarınız dahada artmadan.