E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTCMB, sterilizasyon için Takasbank'a yöneldi---

TCMB, sterilizasyon için Takasbank'a yöneldi

TCMB, sterilizasyon için Takasbank'a yöneldi
14 Ağustos 2024 - 11:10 borsagundem.com

TCMB, sterilizasyon çalışmaları için daha önce aldığı 'satım yönlü altın ve döviz karşılığı swap ihaleleri' düzenleme kararının ardından bu kez de Takasbank Para Piyasası'na yöneldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), likidite fazlalığının sterilize edilmesi için Takasbank Para Piyasası’nda işlem yapmaya başladı.

TCMB'nin açıklamasına göre, likidite sterilizasyonu için Takasbank para piyasasında işlem yapmaya başlayan banka, sterilizasyon araçlarının çeşitliliğinin artırılması çerçevesinde, piyasa koşulları gerektirdiğinde, Takasbank Para Piyasası'nda gecelik vadede kendi borç alma faiz oranından alış emri girebilecek.

TCMB Başkanı Fatih Karahan, yılın Üçüncü Enflasyon Raporu toplantısında, "Gerektiğinde sterilizasyon araçlarını çeşitlendirerek etkin şekilde kullanmaya devam edeceğiz." açıklamasında bulunmuştu.

TCMB yıl sonu enflasyon tahminini değiştirmediTCMB yıl sonu enflasyon tahminini değiştirmedi

 

TCMB, 15 yıllık aranın ardından ilk defa reeskont ile döviz alımı yapmadıTCMB, 15 yıllık aranın ardından ilk defa reeskont ile döviz alımı yapmadı

 

Likidite fazlasına karşı TCMB'den yeni hamleLikidite fazlasına karşı TCMB'den yeni hamle

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)