E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTCMB'den TL likiditesini azaltamaya yönelik yeni hamle---

TCMB'den TL likiditesini azaltamaya yönelik yeni hamle

TCMB'den TL likiditesini azaltamaya yönelik yeni hamle
28 Haziran 2024 - 17:23 borsagundem.com

TCMB, TL likiditesini azalmaya yönelik yeni önemlerini açıkladı. Bakanlara gönderilen yazıya göre, TCMB vadesi gelmemiş döviz-TL swaplarda limitleri indirirken kotasyon yönetimiyle TL karşılığı altın swap ile sonlandırdı.


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bankalara Türk lirası cinsi finansman sağlamak için gerçekleştirdiği işlemlerin limitlerini aşağı çekti ve bankalararası piyasada Türk lirası likiditesini azaltacak, mevduat faizlerini yükseltecek bir adım atmış oldu.

Bloomberg HT'nin haberine göre, TCMB tarafından bankalara gönderilen belgeye göre, banka Döviz Karşılığı Türk Lirası Swap Piyasası’nda kotasyon yoluyla gerçekleştirilen vadesi gelmemiş toplam swap satış işlem miktarı limitlerini yüzde 3’ten yüzde 0,5’e indirdi.

Banka ayrı bir yazı ile kotasyon yöntemiyle gerçekleştirilen Türk lirası karşılığı altın swap piyasası işlemlerine bugünden itibaren son verildiğini duyurdu.

Bu, bankaların TCMB’den lira cinsi borçlanabilecekleri miktarı azaltacak ve dolayısıyla mevduat faizlerinin yükselmesine neden olabilecek bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

TCMB, Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ'in bir maddesini yürürlükten kaldırdı

 

TCMB rezervlerinde hızlı artış

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HALİL KOZALAK28 Haziran 2024 22:41

    fazla likitidenin azaltılması için MB tarafından fazla paralar toplanmalı ve halkın gözü önünde yakılmalı her güm milyarlarca lira ki inandırıcı olsun.