E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisTEB-FORTİS BİRLEŞMESİ ŞUBAT’TA---

TEB-FORTİS BİRLEŞMESİ ŞUBAT’TA

TEB-FORTİS BİRLEŞMESİ ŞUBAT’TA
15 Ocak 2010 - 14:13 borsagundem.com

BNP Paribas’ın Türkiye’deki iki iştirakinin birleştirilmesi için çalışmaların son aşamaya geldiği ve bugün yöneticilere entegrasyonla ilgili detaylı bilgi sunduğu söyleniyor

TEB-Fortis birleşmesi için geçen yıl haziran ayında başlatılan girişimin son aşamaya geldiği ve kağıt üzerindeki birleşme kararının eyleme döküleceği söyleniyor. Bugün finans çevrelerine sızan söylentilere göre, Fortis yönetimi banka müdürlerine entegrasyonun şubat ayında başlayacağı konusunda yazı göndermiş. Gönderilen yazıda şubat ayından itibaren tabela değişimiyle başlayan entegrasyonun haziran ayında tamamlanacağı belirtildiği iddia ediliyor. TEB çalışanlarına da yakında birleşmeyle ilgili açıklama yapacağı öne sürülüyor. İki banka yöneticilerinin yakında birleşmeyle ilgili detayları kamuoyuyla paylaşacağı da bize ulaşan bilgiler arasında. Global kriz nedeniyle sıkıntıya düşen Fortis Belçika`nın yüzde 75 hissesini Fransa`nın en büyük bankası BNP Paribas devralmıştı. BNP Paribas, 2005 yılında da Çolakoğlu Ailesi’ne ait olan TEB’in yüzde 43 hissesini devralmıştı. Geçtiğimiz günlerde de BNP Paribas, Belçika Hükümeti’nin Fortis Türkiye’deki paylarını devralmıştı. BDDK’nın onayıyla BNP’nin Fortis Türkiye’nin tüm hisselerini devralması, “Birleşmenin önündeki bir engel daha kalktı” şeklinde yorumlanmıştı. Bu arada BNP Paribas Belçika’daki tüm Fortis şubelerinin ismini Ekim ayı başında BNP olarak değiştirdi. TEB, 2008 yılının ilk 6 aylık sonuçlarına göre, 13.2 milyar YTL`lik aktif büyüklüğü ile Türk bankacılık sektöründe 12. sırada bulunuyor. Fortis ise 10.9 milyar YTL`lik aktifi ile 13. sırada. Birleşme kararının çıkması halinde TEB-Fortis toplam 24.2 milyar YTL`lik büyüklüğe ulaşacak. Böylece aktif sıralamasındaki yerini 8. sıraya taşıyacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)