E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisTEB-FORTİS BİRLEŞMESİNDE SONA YAKLAŞILDI---

TEB-FORTİS BİRLEŞMESİNDE SONA YAKLAŞILDI

TEB-FORTİS BİRLEŞMESİNDE SONA YAKLAŞILDI
23 Aralık 2009 - 12:13 borsagundem.com

Para dergisinde yayınlanan haber sonrası hisselerde satış baskısı arttı. Aslında haber çok da olumsuz değil, ancak TEB'in yalanması kafaları karıştırdı. İşte o yazı ve kulislerde konuşulan yeni iddialar

TEB-Fortis birleşmesinde sürecin sonuna yaklaşıldıkça basında çıkan haberlerin sayısı artıyor. Son olarak Para dergisinde yayınlanan haberde birleşmeyle ilgili ilginç detaylar verildi. Öncelikle o açıklamayı okuyalım: FİNANS dünyası uzun süredir TEB-Fortis birleşmesini konuşuyor. Bende bu konuyla ilgili bir iki gelişme notu var. Önce o notları aktarayım. Ardından ilginç bir satın alma hikayesini paylaşmak istiyorum... Kısa süre önce TEB’in (Türk Ekonomi Bankası) yüzde 50 hissedarı olan BNP-Paribas yönetimi yani Fransa’daki patronlar toplanıp bir dizi karar aldılar. Bunlar arasında bizi de ilgilendiren bazı bölümler söz konusuydu. Yeni yapılanmada BNP, öncelikle organizasyon için üç bölümlü bir şema çizmiş. Birinci bölümde Kuzey Afrika ülkeleri ile Mısır var. İkinci bölümde Türkiye, üçüncü bölümde ise Doğu Avrupa yapılanması bulunuyor. Türkiye’de halen Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Camille Fahl, bu yeni yapılanmada Doğu Avrupa’nın (Polonya-Ukrayna-Rusya) başına gidiyor. Türkiye’nin yönetimine ise Jean-Paul Sobet geliyor. Büyük patronlar, Fortis’in geleceğiyle ilgili olarak, şubelerin TEB bünyesinde birleşimi yönünde bir karar almış. Bu birleşme konusunda bir noktayı daha vurgulamakta fayda var. BNP-Paribas yönetimi, birleşme sürecini yönetecek kişinin de TEB ve Fortis dışından, bağımsız bir isim olmasını istiyor. Böyle bir durumda TEB Genel Müdürü Varol Civil yönetim kuruluna girecek. Yerine bir genel müdür atanacak. Tüm bu gelişmeler, ocak ayı içinde bir toplantıyla açıklanacak. O toplantı öncesinde bu gelişmeleri sizinle paylaşmak istedim. Bu haberden sonra TEB ve Fortis tüm iddiaları yalanladı. Ancak piyasada bu yalanma birleşme olmayacakmış gibi algılandı. Aslında yalanlanan haberde ocak ayında birleşmeyle ilgili detayların açıklanacağı vurgulanıyor. Kulislerde birleşmeyle ilgili çok sayıda söylenti var. Ortakların birleşme konusunda anlaştığı ve TEB çatısı altında yapılacak birleşmenin, "Yeni yıl yeni banka" sloganıyla duyurulacağı öne sürülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)