E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisTEB İLE FORTİS BİRLEŞİYOR MU? ---

TEB İLE FORTİS BİRLEŞİYOR MU?

TEB İLE FORTİS BİRLEŞİYOR MU?
16 Şubat 2010 - 08:43 borsagundem.com

Fransız BNP’nin Türkiye’de hem Fortis’in hem de TEB’in ortağı olması iki bankanın birleşeceği beklentilerini son günlerde artırdı, hisseler prim yaptı.

Fransız BNP Paribas’nın, Fortis’in kontrol hisselerine sahip olmasının ardından Türkiye’de her iki bankaya ait ayrı ayrı faaliyet gösteren TEB ve Fortis’in birleşme beklentilerini artırdı. Fortis hisseleri dün yüzde 9.04, TEB hisseleri de yüzde 9.75 yükseldi. TEB hisselerinin 3 işlem gününde yüzde 22.7, Fortis’in ise yüzde 14.5 prim yapması dikkat çekti. Gizlilik anlaşması yapılmıştı Uzmanlar, “İki bankanın birleşmesi için Fransız BNP’nin TEB’in Türk ortağı Çolakoğlu grubuyla görüşmeler yaptığı söyleniyor. Birleşme söylentileri hisselere prim yaptırıyor” yorumunda bulundu. TEB ile Fortis, geçen yıl haziran ayında İMKB’ye, kurumsal yapılanma seçeneklerinin değerlendirilmesi amacıyla gizlilik anlaşması imzalandığını açıklamıştı. Bu haber, birleşme çalışmalarının başladığı yönünde yorumlanmıştı. Belçika hükümeti, global kriz nedeniyle kurtarmaya konu olan Fortis Bank Belçika hisselerinin yüzde 75’ini 2009 Nisan ayında BNP Paribas’ya devretmişti. Fortis Bank Belçika yüzde 94.11 hisse ile Fortis Bank Türkiye’nin ana sermayedarı. Dolayısıyla, Türkiye’deki Fortis’te de BNP Paribas ana hissedar. BNP Paribas TEB’de de Çolakoğlu grubuyla 2005 yılından bu yana ortak. Şubelerin konumu ele alındı Yaklaşık 9 aydır sürdürülen değerlendirme çalışmalarında iki bankanın şubelerinin konumu, müşteri dökümleri gibi konuların ele alındığı belirtiliyor. Bankalar Birliği’nin verilerine göre, TEB’in 334 şubesi, Fortis’in de 297 şubesi bulunuyor. İki bankanın bazı yerlerde şubelerinin yan yana veya karşı karşıya olması birleşmenin nasıl yapılacağı konusundaki merakı artırıyor. Bu arada, dün Finansbank hisselerindeki yüzde 18.97’lik yükseliş de dikkat çekti. AYFER YILDIZ / Milliyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)