E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTek seferde 100 ton altın aldı---

Tek seferde 100 ton altın aldı

Tek seferde 100 ton altın aldı
05 Mayıs 2011 - 12:22 borsagundem.com

Meksika Merkez Bankası, beklenmedik bir şekilde son 40 yıldaki en büyük emtia alınımı gerçekleştirip, 100 tona yakın altın satın aldı

Bankanın aylık raporları içinde açıklanan bu satın alım, gelişmekte olan ülkelerin son yıllarda portföylerini çeşitlendirme ve dolar hâkimiyetinden kurtarma çalışmalarının sonuncusu olarak gösterildi.
Çin, Rusya, Hindistan son yıllarda büyük miktarlarda altın satın alırken, Tayland, Sri Lanka ve Bolivya’nın daha küçük miktarlarda satın aldığı görüldü.
Bununla birlikte, merkez bankaları, iki yıllık satış sürecinin ardından geçtiğimiz yıl bu emtianın en büyük alıcısı oldu. Bu eğilim, altının onsunun geçen yıl ve bu yıl rekor fiyatlara yükselmesine neden oldu.
Altının onsunun 1,500 doların üzerine çıkarken, Çarşamba günkü işlemlerde, 1,510 dolardan işlem gördü.
Meksika’nın satın alınımın ardından, merkez bankaları, varlık yatırım fonları altının en büyük alıcıları oldu.
Değerli metaller alanında danışmanlık hizmeti veren GFMS şirketi, bu yıl resmi olarak gösterilen alıcıların 240 tona yakın altın satın alacağını tahmin etmişti.
GFMS’in İdari Yöneticisi Philip Klapwijk, Financial Times gazetesine verdiği demeçte, bu tahminin, Meksika’nın en son alımının ardından, düşük kalabileceğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bir ky...06 Mayıs 2011 08:57

    Meksika, Tayland gibi devletler, yahudi lobisinin yanında ky kalır. Borsa ile aynı mantık! Bunların elinden altını almadan altın fiyatlarını yükseltmezler. Scaiper arkadaşımın dediğinin gerçek olmasına izin vermezler. Uzun vadede ise (4-5 yıl) altın o uçuk denilen 4000 doları rahatlıkla bulur.

  • Scaiper05 Mayıs 2011 18:05

    Son sahibi olur görüşüne katılmıyorum bence yılbaşında 1.800 doları görürse ki görecek gibi duruyor Meksika ihya olur, birde ben dahil herkese uçuk gibi gelen 4.000 dolar beklentisi var ki altın buralara gelirse Meksika Monaco ya döner.

  • kamil05 Mayıs 2011 13:00

    son sahibi olur....