E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTeknoloji hisseleri dünya piyasasında fırtına estirdi!---

Teknoloji hisseleri dünya piyasasında fırtına estirdi!

Teknoloji hisseleri dünya piyasasında fırtına estirdi!
30 Haziran 2024 - 18:11 borsagundem.com

Küresel çapta beklenen faiz indirimleri gerçekleşmemiş olsa da Nvidia ve diğer muhteşem 7'li, piyasa değerlerini 3,6 trilyon dolar daha artırdı.

Mega şirketler, özellikle Nvidia ve teknoloji hisseleri, 2024 yılının ilk yarısında büyük kâr sağladı.

Mega şirketlerin durdurulamaz yükselişi, yavaş merkez bankası kararları, siyasi çalkantılar ve birleşme & satın alma faaliyetlerinin geri dönüşüyle 2024’ün ilk yarısı dünya piyasalarında adeta bir fırtına estirdi.

Ekonomim'de yer alan habere göre, küresel çapta beklenen faiz indirimleri gerçekleşmemiş olabilir, ancak Nvidia ve diğer muhteşem 7'li, piyasa değerlerini 3,6 trilyon dolar daha artırdı.

Nvidia dünyanın en pahalı hissesi

MSCI’nin 47 ülkeyi kapsayan dünya hisse senedi endeksi yılbaşından bu yana yüzde 11’lik etkileyici bir artış gösterdi. Bu oran iyi olsa da teknoloji sektörünün yüzde 30’luk sıçraması ve çip üreticisi Nvidia’nın yüzde 150’lik kazancıyla kıyaslanamaz.

CNBC-e'nin haberler/teknoloji-hisseleri-yilin-ilk-alti-ayinda-yukselisi-sirtladi-h1231">haberine göre IBOSS Asset Management Baş Yatırım Sorumlusu Chris Metcalfe, "Bu yıl S&P’nin getirisinin yüzde 30’u yalnızca Nvidia’dan geldi" diyerek, Nvidia’nın artık dünyanın en pahalı piyasasındaki en pahalı hisse olduğunu belirtti.

Tarihsel veriler Nvidia’nın ilk yarı performansını tekrarlayacağını gösteriyor

 

Nvidia’da rekor değerleme beklentisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)