E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisTekstil ve hazırgiyim şirketlerine müjde---

Tekstil ve hazırgiyim şirketlerine müjde

Tekstil ve hazırgiyim şirketlerine müjde
14 Ocak 2011 - 08:21 borsagundem.com

fiyatların hızla yukarı tırmandığı ithal dokuma kumaşları ve hazırgiyimde soruşturma açıldı ve geçici önlem olarak gümrük vergilerini artırdı

Cari açıkla alınan para politikası tedbirleriyle mücadele eden ekonomi yönetimi, ithalatın en önemli nedenlerinden birine daha neşter vurdu. Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğle en önemli ithalat kalemleri arasında yer alan ve fiyatların hızla yukarı tırmandığı dokuma kumaşları ve hazırgiyimde soruşturma açıldı ve geçici önlem olarak gümrük vergilerini artırdı. Resmi Gazete'de yer alan tebliğlere göre, başvuru ithalattan zarar gören yerli üreticiler tarafından yapıldı. Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, geç alınmış ancak yine de doğru karar olduğunu savunuyor. Konukoğlu, "Dokumacıların yıllardır savunduğu bu konuya konfeksiyoncu karşı çıkıyordu ancak kendileri de rekabet edemeyince bizimle aynı çizgiye geldiler" dedi ve bu işin hazırgiyimcilere yarayacağını iddia etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)