E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisTEKSTİLBANK'A İLK TEKLİF ALINDI---

TEKSTİLBANK'A İLK TEKLİF ALINDI

TEKSTİLBANK'A İLK TEKLİF ALINDI
25 Ağustos 2008 - 10:24 borsagundem.com

GSD Holding’´in Tekstilbank’´ta sahip olduğu hisselerinin satış sürecinde ilk tekliflerin alındığı ve eleme sürecinin başladığı belirtiliyor.

Konuyla ilgili, "İlk teklifler verildi, çekilen bankalar da oldu. Çekilen bankalardan biri Doha Bank. Şu ana kadar Emirates ile Lübnanlı Kassar’´a ait Fransa Bank’´ın ilgilendiğini biliyoruz" şeklinde bilgi verildi. Tekstilbank’´ın tamamı için 900 milyon dolarlık bir tutar üzerinden görüşmelerin yapıldığını belirtilirken konuya yakın bir kaynak, "Katar’´lı Doha Bank da Tekstilbank’´la ilgilenen bankalar arasındaydı. Ancak fiyat teklifi sürecinde çekildi" dedi. GSD Holding ve Tekstilbank yetkilileri ise konuyla ilgili açıklama yapmadılar. GSD, Tekstilbank’´da sahip olduğu hisselerin tamamı veya bir kısmının satışı ile ilgili olarak JP Morgan’´ı finansal danışman olarak, Atım&Atım Hukuk Bürosu’´nu hukuk danışmanı olarak yetkilendirilmelerine karar verdiğini bu yılın mayıs ayında açıklamıştı. Referans Gazetesi’´nin haberine göre, GSD Holding Tekstilbank’´ın yüzde 75,5’´ine sahip bulunuyor. Bankaya ait diğer hisseler ise halka açık bulunuyor. Ödenmiş sermayesi 420 milyon YTL olan Tekstilbank’´ın bankanın piyasa değeri 739 milyon YTL (630 milyon dolar) civarında bulunuyor. Lübnan ve Türkiye’´deki bazı gazetelerde daha önce yayınlanan haberlerde, Lübnanlı işadamı Adnan Kassar’´ın sahip olduğu Fransa Bank’´ın Tekstilbank’´la ilgilendiği bilgisi yer almıştı. Emirates NBD Kurumsal Bankacılık Genel Müdürü Abdul Wahed Al Fahim, bu ay başında yaptığı açıklamada, Türk bankacılık sektöründe her türlü alternatife ve fırsata baktıklarını söylemişti. Al Fahim, Tekstilbank’´ın satışıyla ilgilenip, ilgilenmediklerine ilişkin bir soruyu ise, "Bu aşamada söyleyecek bir şey yok" diye yanıtlamıştı. Bu arada Katar’´ın en büyük özel ticari bankası olan Doha Bank, 2006 yılında Türkiye`de bir temsilcilik açmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)