E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisTekstilbank’ın satışını 7 ay önce yazdık---

Tekstilbank’ın satışını 7 ay önce yazdık

Tekstilbank’ın satışını 7 ay önce yazdık
29 Nisan 2014 - 14:53 borsagundem.com

Türkiye bugün açıklanan “Tekstilbank’ı Çinliler aldı” haberini ilk olarak Eylül ayında borsagundem.com’un manşetinde okudu

BORSAGUNDEM.COM

Uzun süredir satış amacıyla pazarlık masasında tutulan Tekstilbank’ın yeni sahibi nihayet belli oldu. Bugün, bankanın yüzde 75.5 hissesinin Çinli ICBC’ye satıldığı açıklandı. Oysa finans dünyası Tekstilbank’in Çinlilere satışını 7 ay önce borsagundem.com’da okumuştu. Satışla ilgili flaş gelişme Katarlılar ile Çinliler arasındaki kapışmada Çinliler’in ipi göğüslediği haberini borsagundem.com Eylül ayında “Çinliler Tekstilbank’la Türkiye piyasasında” başlığıyla manşetine taşımıştı. Manşette, The Industrial and Commercial Bank Of China (ICBC) ile görüşmelerde satış kararının alındığı vurgusu yapılmıştı.

Bugün yapılan açıklamalar da borsagundem.com’un 7 ay önce Türkiye’ye duyurduğu haberi doğruladı. Tekstilbank’ın yüzde 75.5’ini satın alan Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) tarafından yapılan açıklamada, söz konusu Tekstilbank hisseleri için değerlemenin 669 milyon lira üzerinden yapılacağı ve kalan hisseler için de çağrı yapılabileceği belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)