E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisTEKSTİLBANK'TA GÖRÜŞMELER BAŞLADI---

TEKSTİLBANK'TA GÖRÜŞMELER BAŞLADI

TEKSTİLBANK'TA GÖRÜŞMELER BAŞLADI
09 Temmuz 2008 - 09:22 borsagundem.com

GSD Holding, Tekstilbank’´taki hisselerinin satışı ile ilgili olarak yatırımcılarla, bilgi paylaşımı ve banka içi incelemeyi de içerecek şekilde temaslara başladı.

Bankacılık sektöründe yabancı girişinin hızlandığı dönemde, ortaklık ya da hisse satışına 'belli bir büyüklüğe gelmek' için mesafeli duran Tekstilbank’´ta düğmeye basıldı. GSD Holding’´den dün yapılan açıklamada, hisse satışı ya da stratejik ortaklık amacıyla bu yıl mart ayında arayışa girdiği Tekstilbank’´la ilgilenen yatırımcılarla temasa geçildiğini bildirdi. Açıklama bankanın İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’´nda (İMKB) işlem gören hisselerinde yüzde 6 oranında yükselişe neden oldu. GSD Holding’´in, ana hissedarı olduğu Tekstil Bankası’´ndaki hisselerinin tamamının veya bir kısmının muhtemel alıcılara satışı ile ilgili olarak yetkilendirdiği yatırım bankası JP Morgan yatırımcılarla temaslara başladı. Şirketten İMKB’´ye yapılan açıklamaya göre, söz konusu temaslar, Tekstil Bankası’´na ait bilgilerin paylaşımı, gerektiğinde Tekstil Bankası içinde incelemelerde bulunulması ve bu sürecin gerektirdiği diğer aşamaları içeriyor. Hisseler yüzde 6 yükseldi GSD Holding, Tekstil Bankası’´nda hisse satışı için JP Morgan’´ı finansal danışman olarak, Atım&Atım Hukuk Bürosu’´nu da hukuk danışmanı olarak yetkilendirmişti. Tekstilbank’´la ilgili olarak geçtiğimiz ay Eurobank’´ın ilgilendiği yönünde söylentiler olmuş ama daha sonra her iki taraf da bunu yalanlamıştı. Tekstilbank ile ilgili olarak yapılan açıklamanın ardından bankanın İMKB’´de işlem gören hisse senetleri de dün yüzde 6 yükselerek 1.78 YTL’´ye çıktı. Bankanın piyasa değeri 434 milyon 252 bin dolara yükselirken, hisselerin son bir aylık getirisi de yüzde 11,8’´e çıktı. Yüzde 75’´i GSD Holding’´e ait olan Tekstilbank’´ın mart sonu itibariyle aktif büyüklüğü 3.1 milyar YTL seviyesinde bulunuyor. 60 şubeli bankanın 1.566 çalışanı var.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)