E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisTELEKOM HİSSELERİ İÇİN DÜĞMEYE BASILDI---

TELEKOM HİSSELERİ İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

TELEKOM HİSSELERİ İÇİN DÜĞMEYE BASILDI
02 Şubat 2010 - 09:06 borsagundem.com

Türk Telekom'daki yüzde 30 kamu hissesinin satışı için Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında yapılan zirveden Ulaştırma Bakanlığı'nın çalışma yapması kararı çıktı.

Zirvede, özelleştirme için Ulaştırma Bakanlığı'nın çalışmasını tamamladıktan sonra üç bakanın tekrar bir araya gelmesi kararı alındı. Ulaştırma Bakanlığı çalışmasını tamamladıktan sonra yüzde 30 hissenin ne kadarının, hangi yöntemle satılacağı tespit edilecek. Halka arz yöntemi ağırlığını korurken, blok satış da ihtimaller arasında. Ulaştırma Bakanlığı'nın çalışmasını tamamladıktan sonra 6 ay içinde ihaleye çıkılması planlanıyor. İhale tarihinin uzayıp kısalmasını ise piyasa şartları belirleyecek. MUSTAFA UYSAL FİNANS BAŞKANI OLDU Türk Telekomünikasyon AŞ Yönetim Kurulu, Mustafa Uysal'ın Türk Telekom Grubu finans başkanı (CFO) olarak atanmasına karar verdi. CFO'luğa getirilen Mustafa Uysal, iş hayatına 1976 yılında Maliye Bakanlığı'nda hesap uzmanı olarak başladı. Daha sonra Anadolu Grubu'nda mali işler koordinatörlüğü, mali işler başkanlığı ve iş geliştirme başkanlığı görevlerinde bulundu ve Anadolu Grubu şirketleri yönetim kurullarında yer aldı. Finansman, vergi politikaları ve vergi uygulamaları, iç denetim, mali sistemler, işletme stratejileri, iş geliştirme, kurumsal yönetim, risk yönetimi ile yeniden yapılandırma alanlarında deneyime sahip olan Uysal, 2003 yılı başından bu yana, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile akademisyen ve uzmanlardan oluşan Vergi Konseyi'nde başkanlık görevini de sürdürüyor. ZAMAN

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)