E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisTELEKOM NE ZAMAN HALKA ARZ EDİLECEK?---

TELEKOM NE ZAMAN HALKA ARZ EDİLECEK?

TELEKOM NE ZAMAN HALKA ARZ EDİLECEK?
06 Ocak 2010 - 16:20 borsagundem.com

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türk Telekom'un halka arzıyla ilgili olarak, ''Bunun zamanlaması tamamen piyasaların durumuna göre ayarlanacak. 2010'u küresel krizin artık etkilerinin azaldığı bir yıl olarak görüyoruz. O bakımdan 2010 yılında düşünülebilir'' dedi.

Bakan Yıldırım, Turkcell ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen ''Deniz Fenerlerinin Uzaktan Yönetimi'' projesinin imza töreninin ardından basın mensuplarının Türk Telekom'un halka arzıyla ilgili sorularını yanıtladı.Yıldırım, tarihin henüz belirlenmediğini, bu konuda yetkili kurumun Özelleştirme İdaresi olduğunu, Özelleştirme İdaresi'nin 2005'ten beri bu çalışmaları yürüttüğünü söyledi. Geçen yıl yüzde 15'lik bir dilimin halka arz edildiğini anımsatan Yıldırım, ''2 milyar lira civarında Hazine'ye bir kaynak aktarılmıştı. Ondan sonra da tabii tekrar halka arz şeklinde olacağını zannediyorum. Özelleştirme İdaresi bu konuda alternatifli çalışmalar yapıyor'' diye konuştu.Binali Yıldırım, bunun zamanlamasının tamamen borsadaki piyasaların, küresel finans piyasalarının durumuna göre ayarlanacağını, azami oranda kamu yararının sağlanacağı şartların oluşmasını amaçladıklarını, bunlar oluştuğunda işlemin gerçekleşeceğini kaydetti. Yıldırım, ''2010'u küresel krizin artık etkilerinin azaldığı bir yıl olarak görüyoruz. O bakımdan 2010 yılında düşünülebilir'' şeklinde konuştu.Yabancı bayraklı teknelerin Türk Bayrağına geçişi için uygulanan vergi indiriminin ocak ayında devam edip etmeyeceğinin sorulması üzerine de Yıldırım, ''Şu anda o uygulama 31 Aralık itibariyle bitti. Yeniden uzatılması için Maliye Bakanlığı'na müracaat yaptık. Bu konuda Maliye Bakanlığı ile görüşmelerimiz devam ediyor'' dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)