E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisTELEKOM'DAN DEV SATIN ALMA---

TELEKOM'DAN DEV SATIN ALMA

TELEKOM'DAN DEV SATIN ALMA
18 Mayıs 2010 - 15:13 borsagundem.com

Telekom, Invitel'i satın almak üzere sözleşme imzaladı. Invital'in satın alınması TTKOM hisseleri için nötr değerlendiriliyor

Türk Telekom, 03.05.2010 tarihinde satın alma görüşmelerini başlattığını duyurduğu Invitel Holdings A/S ile Invitel International AG (tüm iştirakleri ile birlikte), AT-INVITEL GmbH, Invitel International Hungary Kft ve S.C. Euroweb Romania S.A. şirketlerinin hisselerinin %100'ünün 221 milyon Euro karşılığında satın alınmasına ilişkin bir hisse alım anlaşması imzalandığını açıkladı. Şirket bu alım için yaklaşık 197 milyon Euro ödeyeceğini açıkladı. Meksa Araştırma Notu: Orta ve Güneydoğu Avrupa'da 16 ülkede 27 bin kilometrelik optik fiber ağı ile hizmet veren toptan data ve kapasite servis sağlayıcısı olan Invital'in satın alınmasına yönelik son hamle Türk Telekom'un bölgedeki büyüme potansiyeli adına olumlu etki sağlasada, şu aşamada ilgili satın almanın şirket aktiflerinin Türk Telekom aktifi içerisinde %4.1'lik büyüklüğe sahip olması nedeniyle ilgili gelişmeyi TTKOMhisseleri adına nötr olarak değerlendiriyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)