E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisTelekom'un bakır kabloları ne oldu---

Telekom'un bakır kabloları ne oldu

Telekom'un bakır kabloları ne oldu
17 Kasım 2012 - 10:41 borsagundem.com

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, sökülüp fiber kablolarla değiştirilen değerli eski bakır kabloları sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e Türk Telekom’un özelleştirilmesinden ne kadar gelir elde edildiğini ve sökülüp fiber kablolarla değiştirilen değerli eski bakır kabloları sordu.
Koç, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, şu soruları yöneltti:
“Türk Telekom’un özelleştirilmesinden ne kadar gelir elde edilmiştir? Satışta alıcı firmaya kaç TL’lik taşınmaz devredilmiştir? Satış sözleşmesinde özel hükümler var mıdır? Var ise, bunlar nelerdir?
Türk Telekom’da halen devletin ne kadar payı vardır?
Türk Telekom’a ait taşınmazlar başkalarına satılabilir veya devredilebilir mi?
Türk Telekom’u alan firma bugüne kadar kaç TL’lik yatırım yapmıştır? Daha ne kadarlık yatırım yapılması gerekir?
Türk Telekom’un alt yapı yenileme çalışmaları sırasında eski bakır kablolar yerine yeni fiberoptik kablolar takılmaktadır. Bu değişikliğin sebebi nedir?
Eski bakır kabloların hurdalarının kilosunun 12,5 TL’den satıldığı doğru mudur? Bu satıştan devlete pay verilmekte midir? Verilmekte ise bu oran nedir?
Türkiye geneli düşünüldüğünde kaç ton kablo çıkarılmıştır? Halen satılmayan yer altında bulunan ne kadarlık kablo bulunmaktadır?”
TELEKOM 14 YIL HARİRİ'YE ÇALIŞACAK
Bu arada Prof. Esfender Korkmaz bir makalesinde Telekom ile ilgili şu ayrınıtlara yer veriyor:
"Hariri, Telekom’un yüzde 55 hissesi için, getirdiği parayı 6 yılda geri götürdü. Türk Telekom, 14 yıl Hariri’ye çalışacak. Yüzde 55 hisseye düşen net kâr yılda 1.2 milyar dolardır. 20 yıllık geliri ortalama olarak 24 milyar dolar eder. Hükümet halkın bu 24 milyar dolar gelirini, 6.7 milyar Dolar peşin paraya sattı. Yani halkın gelirini iskonto etti. Müflis tüccarın tefeciden borç alması gibi bir şey... 24 milyar dolar gelirin, yüzde 28’ini biz, yüzde 72’sini Hariri alıyor. 14 yıl bu millet yabancıya vergi öder gibi para ödeyecek. Kaldı ki görünürde Hariri var... Ancak, piyasada dolaşan laf, Türk Telekom’u Hariri’nin birileri adına aldığı şeklindedir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 51,50
En Yüksek: 52,65
En Düşük: 51,20
Değişim 0,10 %
FK: 7,12
PD / DD: 1,46
İşlem Hacmi 701.672.590
Toplam Adet: 13.482.561
Ağırlıklı Ort.: 52,08
ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • aseri17 Kasım 2012 22:48

    haluk bey koc gibisin bir oturusta kac tapsi indiriyorsunuz mideye aldiginiz aylik yeterli oluyormu biraz aclik grevi size iyi gelirdi sagliniza iyi bakin.

  • serkan ç17 Kasım 2012 17:51

    ahmet özbir, yukarıdaki yazıyı okuyupta tayyip babanı övüyorsan senin ve %52 nin gözleri kör olmuş kulakları işitmez olmuş. uyandığınızda iş işten geçmiş olacak!! satılacak birşey kalmayınca bütçeyi nasıl denkleştirecekler bakalım.gerçi daha yer altı kaynaklarına geçmediler!!

  • VaTaNDaS17 Kasım 2012 13:06

    Neresinden bakarsanız bakın Telekomun satışında çok büyük bir hata yapıldı, yada bilinçli olarak birilerine hediye edildi.. ancak ne olursa olsun halkın % 45 civarınndaki kısmı uyku halinde, büyülenmiş gibi.. hesap sormayı bırakın olup bitenlere tamamen duyarsız, ilgisiz, ülkenin geleceğinin nasıl harcandığının bile farkında değil! yazık çok yazık.. futbol takımı tutar gibi bağlanmışlar, eleştiriye bile tahammülleri yok!! teröristlerin tanıklık yaptığı malum davaları tartışimaktan başka bir gündemleri yok!!

  • AHMET ÖZBİR17 Kasım 2012 13:01

    İKTİDARDA CHP YOK AK PARTİ VAR, TAYYİP BABA VAR, KENDİNİZLE LÜTFEN KARIŞTIRMAYIN!.. Garip gurebanın, fakir fukaranın, dul ve yetişimin bekçisi olan Sn. Başbakanımız dümende, çok şükür yönetim ve ülkem emin ellerde daima zirvelerde, siz CHP ile karıştırmayın, kablolar partinizin bir yerlerinde olabilirdi, ancak iktidar değilsiniz hamdolsun, Tayyip'im dümende oldukça bir kuruşa zeval gelmez evvel Allah!..