E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalar'Tembel değiliz, geç ödeyelim'---

'Tembel değiliz, geç ödeyelim'

'Tembel değiliz, geç ödeyelim'
15 Kasım 2010 - 08:36 borsagundem.com

Yunanistan, IMF ve AB’den alınan borçların ödeme süresinin geciktirilmesini istedi

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile AB’den alınan borçların ödeme süresinin geciktirilmesini istediklerini açıkladı. Yunanistan’a toplam 110 milyar Euro kredi taahhüdünde bulunan IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Yunanistan’a yapılan 110 milyar Euro’luk yardımın geri ödeme vadesini talep gelirse öteleyebileceklerini söylemişti.  Yunanistan Başbakanı Papandreu, dün Atina’da yayımlanan To Proto Thema gazetesinde ülkedeki krizi değerlendirdi.

ANLAŞMA YENİDEN MÜZAKERE EDİLMELİ
Papandreu, hükümetin bu konuda aldığı önlemlerle güvenilirliğini, değişme konusundaki niyetini ve tembel olmadığını kanıtlayarak, kredi konusunda IMF ve AB ile imzalanan anlaşmayı yeniden müzakere edebilecek duruma geldiğini belirtti. Atina’nın, ekonomik soruna daha adil çözümler bulma amacıyla, anlaşmanın değiştirilmesinin ihtiyaç olduğunu düşündüğü bazı maddeleri yeniden müzakere ettiğini belirten Papandreu “Bu çerçevede, destek mekanizmasından alınacak kredileri ödeme süresinin geciktirilmesini gündeme getirdik” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)