E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaTemkinli olmak için 4 neden---

Temkinli olmak için 4 neden

Temkinli olmak için 4 neden
22 Mart 2014 - 09:28 borsagundem.com

Blackrock'un internet sitesinde yayınlanan makalede, gelişmekte olan ülke piyasalarında temkinli hareket etmek için dört neden sıralandı.

Blackrock'un internet sitesinde yayınlanan makalede, gelişmekte olan ülke piyasalarından uzak durmak için değil ama temkinli hareket etmek için dört neden sıralandı.

1:SON GELİŞMEKTE OLAN PİYASALAR(EM) VOLATİLİTESi ANORMAL DEĞİL: Bir çok yatırımcı EM volatilitesinden dolayı korktu; fakat burada önemli olan nokta son volatilitenin anormal olmaması. EM yatırımı için yakın geçmiş, geçtiğimiz bir kaç yıldır büyük merkez bankalarının para politikaları nedeni ile süregelen olağandışı durgun dönemden daha temsili.Dünya Bankası tahminlerine göre, gelişmiş ülkelerin merkez bankalarının varlık alım politikaları neticesinde gelişmekte olan ülkelere giren sıcak para 2009-2013 yılları arasında toplam sıcak para girişinin yüzde 60'ına denk geliyor. Bu kadar fazla sıcak para girişi varken, EM'lerde geçici olarak düşük volatilitenin olması çok normaldi.
 
2.UZUN DÖNEM BOYUNCA, EM VARLIKLARI BİR ÇOK PORTFÖYDEN YARAR SAĞLAYACAK: Bu yatırımcıların, yüksek volatiliteli EM'lere yatırım yapmasının tarihi nedeni. Öte yandan bir çok yatırımcı, EM'lerin sık sık dramatik sonlara giderken, uzun dönem boyunca da bu piyasalarda yüksek performans sergilediğini unutuyorlar. EM hisse senedi piyasaları, gelişmiş ülkeler ile kıyaslandığında 1950 yılından beri yıllık olarak yüzde 1,5 oranında daha iyi performans sergiliyorlar.
 
3.EM PORTFÖYLERİ PORTFÖY ÇEŞİTLENMESİNE YARDIM EDİYOR: EM hisse senetleri ve bonoların, gelişmiş piyasa menkul değerleri ile artan korelasyonu var.
 
4.EM BORSALARI GELİŞMİŞ PİYASALAR İLE KARŞILAŞTIRILDIĞINDA DAHA AZ PAHALI: EM hisse senetleri ucuz gözüküyor. Fakat bu ucuzluk gerçek anlamda 
değil karşılaştırmalı anlamda gerçekleşiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsavirus22 Mart 2014 12:44

    eskisi gibi risk alamıyorum artık..gelişmeler çok korkutucu ve ürkütücü..eldeki temettü şirketleri temettü versin dursun..artık yatırıma sokmadan temettü yeme vakti..ne verirse kabuldür, nasipte ne kar ne temettü varsa yiyelim..adbgr, mrdin, hekts dışında pk borsayla ilgilenmiyorum artık..sıkıldım..üzüldüm..kırıldım..bir heyecandı geçti..borsalarda tat tuz kalmadı..spekler çal çırp derdinde..yatırımcılığın zevki kalmadı pek..işler kötüye gidiyor bunaldım..artık temettü yeme yaşlarına geldim, gençlere bol temettü kazançları dilerim...ben çekiliyorum artık...

  • ufuk22 Mart 2014 10:53

    Borsadan kaçmak lazım.