E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinTencere tava çalana ceza---

Tencere tava çalana ceza

Tencere tava çalana ceza
02 Temmuz 2013 - 11:51 borsagundem.com

Antalya’nın Finike ilçesinde Gezi Parkı eylemlerine tencere-tava çalarak destek veren eczacıya 88 lira para cezası verildi

Finike ilçesinde Gezi Parkı eylemlerine tencere-tava çalarak destek veren eczacı Aslı Filiz'e Kabahatler Kanunu'na göre 88 lira idari para cezası kesildi.
Yaklaşık 1 hafta boyunca balkonundan tencere-tava çalma eylemine destek verdiğini belirten Aslı Filiz, eşi Ahmet Metin Filiz'in de ışıkları yakıp söndürdüğünü söyledi.
Filiz, "Demokrasilerde halkın sesine kulak verilirken, burada kesilmektedir" dedi.
Kararı kınadığını belirten Filiz, "Bahane uydurarak yapılan cezai uygulamalarla halkın demokratik tepki vermesini engellemek sorunlara çözüm olmaz, aksine artırır" diye konuştu.
KARARA İTİRAZ
Aslı Filiz’in avukatı Atilla Sözbir, karara itiraz için Finike Sulh Ceza Mahkemesi Hakimliği'ne dilekçe verdi.
Avukat Sözbir, bu işlemin yasaya aykırı, müvekkilinin eylemininse demokratik hak olduğu görüşünü dile getirdi.
İtiraz dilekçesinde, söz konusu eylemin basit bir gürültü olmadığı, ülke gündemini uzun süredir meşgul eden toplumsal hareketin küçük bir parçası olduğu ifade edildi. Gezi Parkı eylemlerinin ülke çapına yayıldığı hatırlatılan dilekçede, Filiz'in de yaşananlar karşısında suskun kalamayarak, mümkün olan en pasif, en zararsız şekilde kendisini ifade etmeye çalıştığı belirtildi.
Dilekçede, Susurluk olaylarında da benzer eylemler yapıldığı, ancak bu eylemlere katılanlara yaptırım uygulanmadığı hatırlatıldı.
Dilekçede, söz konusu eylemin Türkiye çapında saat 21.00'de başladığı, tutanağın da aynı saatte olduğu hatırlatılarak, 'ihbar' üzerine işlem yapma gerekçesi eleştirildi.
Dilekçede, "Yapılan işlemin amacının gürültüyü önlemek değil, eyleme katılanlar üzerinde baskı oluşturmak olduğu açıktır" denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HİÇ02 Temmuz 2013 17:09

    1973 Şili'sindeki cuntacı Pinochet yanlılarını yöntemidir tencere tava çalmak. Yazık bizdeki kopyacılarına...

  • kara02 Temmuz 2013 16:30

    polis serbest olur tabii ona taş atanlar polisi öldürseydi o zaman oraya ne yazacaktın cfo

  • Ali Aydın02 Temmuz 2013 15:41

    3-4 kişi provakasyon yapacak diye koskoca mahalle rahatsız ediliyor. Gerçekten bu şımarıklara karşı ne kadar sabırlı olabildiğimizi test ediyorlar sanırım.Amaç demokratik hak değil etrafı rahatsız edip ne kadar cüretkar olabildiklerini göstermek, yoksa 30dk. tencere tavayla gürültü yapmanın bir açıklaması olamaz.

  • tv 02 Temmuz 2013 13:06

    kimsenin kimseyi rahatsı etmemesigerekir

  • serap akınsal02 Temmuz 2013 12:14

    gece yaraıları gürültü yaparak halkın huzurunu bozarak tencere ve tava çalanlara verilen ceza hukuka uygundur.zira:Davul çalmanın hukuken yasak olup olmadığını anlamak için herhangi bir hukukçuya gitmeye gerek yok.Bulunduğunuz yerin bağlı olduğu Kaymakamlığına bir şikayet dilekçesi verdiğinizde cevap olarak bunun yasak olduğunu bildren bir yazıyı size göndereceklerdir. Ben geçen ramazanda davul gürültüsü için şikayet dilekçesi verdiğimde Kaymakamlıktan, İlçe Emniyet Müdürlüğünden, Zabita müdürlüğünden aynı mahiyette olmak üzere .'' Kabahatler Kanunu, Polis ve Selahiyetler kanunu ,Gürültü ile mücadele yönetmeliği gereği davul çalınmasına izin verilmediği gibi çalanlara da mani olunduğuna'' dair tarafıma resmi yazılar gönderilmişti. Diyeceksiniz ki 'peki bu yasaksa! davulcular neden gürültü yapmaya devam ediyorlar? Bana göre sorun burada.

  • ASİL02 Temmuz 2013 12:13

    bu ülkede kimsenin ayrıcalıgı yoktur kendini adam sanan birkaç elitin kışkıtmalarıyla hareket eden bazı alevi kesim insanların höşgörülerini fazlasıyla zorladılar ama yinede bizleri kışkırtamadılar herkezin çalışmaşartları yaşama özgürlügü aynı iken bunlara baskı uygulanıyor izlenimi yaratıyorlar yazıklar olsun bu CHP ziyniyetine.

  • CFO02 Temmuz 2013 12:10

    Cinayet zanlısı polis serbest ama.

  • ASİL02 Temmuz 2013 12:07

    Kendini türk gibi görmeyen ler bu olayları bahane edip türk bayraklarını balkonlarına asıs gecenin 12 00 sinekada bazen daha geç saat lere kadar tencere tava bazende boş yağ tenekesi çaldılar maksat CHP nin karğaşasına destek verip ülkeyi bölmek ama yemezler bizler sabrederiz ama zamanı geldimi sandığı kafanıza geçirirriz.

  • Borsacı02 Temmuz 2013 12:02

    Oturduğum sitenin müdrünü uyardım. Tencere tava çalanlara karşı dava açabilirm dedim, burada sesler kesildi. Balkonda sigara içemiyorum ama adam gece yarısı tencere tava çalıyor.