E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTerim oyunculara ders verdirtiyor---

Terim oyunculara ders verdirtiyor

Terim oyunculara ders verdirtiyor
14 Mart 2012 - 07:28 borsagundem.com

Fatih Terim, futbolcularına öfkelerini yenmeleri için ‘Anger management’ dersleri aldırıyor

G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim, Kadıköy’deki derbi öncesi futbolcularına ‘Anger management’ (öfke yönetimi) dersleri aldırıyor.
11 maçtır kazanamadığı Şükrü Saracoğlu’nda sarı-kırmızılıların kart görmediği 1 maç bile yok.
Sivas-Trabzon öncesi fire istemeyen kurt hoca da gerginliği önlemek için profesyonelleri devreye soktu.
G.SARAY, 11 sezondur kazanamadığı F.Bahçe deplasmanı öncesi taktiğin yanı sıra mental olarak da özel çalışmalar yapıyor. G.Birliği maçının ardından yaptığı açıklamada teknik direktör Fatih Terim, Şükrü Saracoğlu Stadı’na çok rahat gideceğini, oyuncuların da aynı seviyeye gelmesi için çalışmalar yapacağını belirtirken takımını “Kadıköy’ü tahrik etmeyin. Play-off’ta onlarla deplasmanda bir kez daha karşılaşacağız. Bütün hafta verdiğiniz demeçlere dikkat edin” uyarısında bulunmuştu.
ANCAK bununla yetinmeyen tecrübeli teknik adam derbide yaşanabilecek her türlü olumsuzluğun önüne geçmek için profesyonelleri devre soktu. Bunun nedeni ise hem derbide takımın konsantrasyonunun dağılmasını engellemek hem de kritik maçlar öncesinde kayıp yaşamamak. Çünkü G.Saray’ın galibiyeti unuttuğu Kadıköy’deki 11 maçlık seride sarı-kırmızılıların kart görmeden tamamladığı bir maç bile yok. Bir tek 2004-05’te 1-0 kaybedilen maçta G.Saray 1 sarı kart görürken, rekor ise 7 sarı kartın çıktığı 2007-08’deki (1-4) derbide. 11 maçın 5’in de kırmızı kart gören Cimbom’un 2000-1’de 1-0 kaybettiği maçta 3 oyuncusu birden kırmızı kartla oyun dışında kalmıştı.
4 OYUNCU SINIRDA 
SARI-kırmızılılar G.Birliği maçında kart görmeyerek derbi öncesi fire vermezken asıl tehlike ise bu hafta kendilerini bekliyor. Sınırda bulunan Ujfalusi, Semih, Muslera ve Necati, Kadıköy’de sarı kart görmeleri durumunda bir sonraki hafta Trabzonspor ile oynanacak karşılaşmada forma giyemeyecekler. Kırmızı kart görenler ise Ziraat Türkiye Kupası’ndaki Sivas mücadelesinde görev alamayacak.
BÜTÜN bunların değerlendirmesini yapan Terim, Kadıköy’de sinirlerin bir anda tavan yapabileceği derbide takımı sakin tutabilmek için oyuncularına, teknik heyetine ‘öfke yönetimi’ (Anger management) dersleri aldırıyor.
‘Anger management’ nedir?
JACK Nicholson ve Adam Sandler’in başrollerini oynadığı filme adını da veren ‘Anger Management’ birinin kontrol edilemez veya aşırı olan duygularını terapi etme amacı güden bir terapi tekniği olarak adlandırılır.
POPÜLER öfke yönetimi teknikleri, rahatlama yöntemleri, bilişsel yapılandırma, problem çözme ve iletişim geliştirme tekniklerini içerir. Öfke yönetimi terapilerinde, sinir anında kişinin duygularına yenik düşmemesi için, kişiye sorumluluk bilinci aşılanır.
Ateş mi, Baros mu?
Terim, Elmander’in partnerine karar veremezken, Engin’i 11’e alacak. Riera kulübeye çekilirken, Emre ile Aydın arasında da tercih yapacak.
G.SARAY’DA Fatih Terim derbide Elmander’in partnerinin kim olacağına henüz karar vermedi. Riera’yı Kadıköy’de oynatmayacak olan Terim’in yabancı kontenjanında oluşacak boşluktan dolayı son haftaların yıldız ismi Necati Ateş yerine tercihini Baros’tan yana kullanabileceği öğrenildi.
KURT hoca, TT Arena’daki maçta forma giyemeyen Engin’i bu kez 11’e alacak. Tecrübeli futbolcunun kadroya girmesi sonrasında ise tercihini ya Emre Çolak ya da Aydın’dan yana kullanacak. İlk yarıda G.Birliği maçının ikinci yarısında oyuna aldığı Emre’ye F.Bahçe maçında şans veren Terim, aynı şeyi geçen hafta bu kez Aydın için yaptı. İki oyuncudan formayı kimin kapacağı hafta içi idmanlardaki performansları belirleyecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)