E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTerör örgütü PKK/YPG'nin sözde seçim planı suya düştü!---

Terör örgütü PKK/YPG'nin sözde seçim planı suya düştü!

Terör örgütü PKK/YPG'nin sözde seçim planı suya düştü!
14 Eylül 2024 - 01:32 borsagundem.com

ABD, terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye'nin işgal edilen bazı bölgelerindeki seçim planına ilişkin gerekli koşulların sağlanmadığını belirterek karşı olduğunu açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'de özgür, adil, şeffaf ve kapsayıcı seçimlerin yapılabilmesi için gerekli koşulların şu anda sağlanmadığını belirtti. Bu nedenle, PKK/YPG'nin Suriye'nin kuzey ve kuzeydoğusunda düzenlemeyi planladığı sözde seçimleri desteklemediklerini ifade etti. Miller, ABD'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararına uygun olarak tüm Suriye seçimlerinin bu standartlara uygun olması gerektiğini sürekli olarak dile getirdiğini vurguladı.

Söz konusu seçimlerin düzenlenmesi planlanan bölgelerin bu kriterleri karşılamadığını belirten Miller, bu konuda ABD'nin tutumunun net olduğunu ve bu görüşün Suriye'nin kuzeydoğusundaki ilgili aktörlere de iletildiğini ekledi. PKK/YPG'nin, Suriye'de işgal ettiği bölgelerde haziran ayı için planladığı yerel seçimleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin güney sınırlarının ötesinde bölücü örgütler tarafından bir "teröristan" kurulmasına izin vermeyeceği yönündeki açıklamasının ardından ertelediği biliniyor. Erdoğan, bu açıklamayı 30 Mayıs'ta yapmıştı.

PKK/YPG, haziran ayında yapılacak olan sözde seçim planını iptal ederek, seçim tarihini önce ağustos'a, ardından eylül ayına ertelemişti. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, mayıs ayında yaptığı açıklamada, Suriye'de yapılacak herhangi bir seçimin, BM Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararında belirtildiği şekilde serbest, adil, şeffaf ve kapsayıcı olması gerektiğini ve Suriye'nin kuzeydoğusundaki mevcut koşulların bu gereklilikleri sağlamadığını ifade etmişti.

Afrika ülkesinde 37 kişiye idam cezasıAfrika ülkesinde 37 kişiye idam cezası

 

MİT Başkanı Kalın, Hamas Siyasi Büro liderleriyle görüştüMİT Başkanı Kalın, Hamas Siyasi Büro liderleriyle görüştü

 

Alman savaş gemileri Tayvan Boğazı'ndan geçti: Çin'den tepki gecikmediAlman savaş gemileri Tayvan Boğazı'ndan geçti: Çin'den tepki gecikmedi

 

Çin ve Rusya'dan ABD'ye: Zorbalık ediyorÇin ve Rusya'dan ABD'ye: Zorbalık ediyor

 

Kuzey Suriye'de 2 terörist etkisiz hale getirildiKuzey Suriye'de 2 terörist etkisiz hale getirildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)