E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizTerör saldırısı sonrası BİST-100'de aşağı yönlü açılış beklentisi---

Terör saldırısı sonrası BİST-100'de aşağı yönlü açılış beklentisi

Terör saldırısı sonrası BİST-100'de aşağı yönlü açılış beklentisi
15 Temmuz 2016 - 08:45 borsagundem.com

Şeker Yatırım, BİST-100 analizinde Fransa'da yaşanan terör saldırısının açılışta aşağı yönlü harekete neden olabileceğini değerlendirddi.

Yurt dışı piyasalardaki yükseliş eğiliminin sürmesiyle güne alıcılı bir seyirle başlayan BIST 100 Endeksi beklentilerin üzerinde gelen sanayi üretimi ve beklentilere paralel gelen cari açık rakamları sonrası yükselişini sürdürdü. Dolar/TL kuru ve tahvil faizlerindeki düşüşlerin de yükselişi desteklemesi ile 82.000 seviyeleri üzerine yerleşerek 82.500 seviyeleri üzerini test eden Endeks günü de %1.6 artışla 82.590 seviyesinden tamamladı. Endeks’in son dört günlük yükselişi %5.7 seviyesine ulaştı. Piyasa haftanın
son işlem gününde ABD’den gelecek veri akışını izleyecek. ABD Haziran ayı TÜFE, perakende satışlar, sanayi üretim ve KKO ile Michigan tüketici güven endeksi verileri bugünün öne çıkan verileri olacak. ABD borsalarının günü yükselişle tamamlamasının ardından, Asya borsaları Çin’in ikinci çeyrek büyüme verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesinin de etkisiyle Japonya borsaları öncülüğünde yükselişini sürdürürken, avrupa borsalarının ise güne aşağı yönlü bir seyirle başlaması bekleniyor. Özellikle dün akşam Fransa’nın Nice kentinde meydana gelen terör saldırısında 80 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından BİST’in avrupa borsalarına paralel güne satıcılı bir seyirle başlamasını beklemekteyiz. BİST’in günün devamında alternatif piyasaları ve yurt dışı piyasaları izleyerek gelecek kar satışları sonrasında dengelenme çabası içinde olmasını bekliyoruz.

Gün içinde yükselişlerde kar satışlarına rağmen yükseliş denemelerini sürdüren Endeks’in 82.000 seviyelerini koruması halinde 84.000-85.000 hedefiyle yükseliş denemelerini sürdürmesini bekliyoruz. Gün içinde yaşanacak kar satışlarında ise 82.000—81.500 destek seviyeleri üzerinde kalınması önemli
olacaktır. 81.500 seviyeleri altına taşınacak geri çekilmelerde kar satışları 80.000 seviyelerine kadar hızlanabilir. Endeks’in güne aşağı yönlü bir seyirle başlayacağını sonrasında gelecek kar satışlarını karşılaması halinde yükseliş denemelerini sürdürmesini bekliyoruz.

Şeker Yatırım

Günün önemli şirket haberleri - 15.07.2016

 

Piyasalar verileri takip edecek

 

Borsada yükseliş gücünü koruyor

 

Altında düşüş sürecek mi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • şener15 Temmuz 2016 08:52

    alakası yok istanbuldaki saldııda bile + açıldı eceviz zamnı olsa rahmetli hapsursa - açılrdı borsa böyle şeyleri pek takmıyor.